Igor Jurić je čovjek koji je doživio ono najgore što jednog roditelja može snaći. Izgubio je kćerku ali je svoju tugu i bol usmjerio ka pomaganju nestaloj i zlostavljanoj djeci i bio je inicijator uvođenja sistema Pronađi me koji je na žalost, po pvri put u Srbiji aktiviran prije osam dana. Nakon otkrivanja njihove veze, uslijedila je salva negativnih komentara, iako su razlozi za takve kritike i dalje nejasni. Ovo se odnosi na dvije osobe koje su u svojim životima pretrpjele ogromnu tugu i patnju i ni na koji način nije za osudu da su našli utjehu jedno u drugom. Igor Jurić nedavno je privukao pažnju zbog svoje romantične veze sa Milenom Popović, udovicom Olivera Ivanovića.

Međutim, Mirjana, prva supruga Igora Jurića, koja je odigrala značajnu ulogu na tragičnom putu Tijane Jurić, osnivačice Fondacije Tijana Jurić, odlučila je da se na duže vrijeme povuče iz javnosti.

Razorni incident koji se dogodio 26. juna 2014. godine zauvek je promenio živote Igora i Mirjane Đurić. Prerana smrt njihove ćerke Tijane kod Bajmoka ostavila ih je slomljene i obuzete ogromnom tugom. Ova neodoljiva tuga na kraju je zasjenila ljubav koja ih je nekada povezivala, što je rezultiralo raspadom njihovog braka. Uprkos ovom slomljenom srcu, njihova preživela ćerka Saška deluje kao otporna sila, koja služi kao stalni podsetnik na njihovu neraskidivu vezu i neguje harmoničan odnos među njima.

Nesumnjivo, prva supruga Igora Jurića poseduje neosporan šarm, što se može videti i po čestim onlajn fotografijama njihove ćerke Saške. Saška i sa 50 godina ponosno pokazuje majčinu prirodnu lepotu i mladalački izgled.

U školskim godinama Igor i Mirjana Jurić upustili su se u ljubavnu priču koja je na kraju dovela do braka, da bi se završila mirnim i sporazumnim razvodom.

 

Igor Jurić, srpski advokat, bivši fudbaler i trener, socijalni radnik i osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, svestran je pojedinac koji daje vredne doprinose u više domena.

Poreklom iz Subotice, na svoj akademski put je krenuo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Istovremeno, svoju ljubav prema fudbalu prepustio je prelasku u subotički FK Spartak, ali i druge domaće ekipe. Prelazeći u oblast trenerstva, prvo je usavršavao svoje veštine u svom rodnom gradu pre nego što je otišao u Cirih i Brisel.

Nakon nestanka kćerke Tijane Jurić 26. jula 2014. godine u Bajmoku, vratio se u narod. Posle iscrpne 12-dnevne potrage, njeni beživotni ostaci otkriveni su u naselju Čonoplja kod Sombora. Dragan Đurić, mesar iz Surčina, osuđen je za njeno ubistvo i osuđen na 40 godina zatvora.

 

Osnovana 2. juna 2015. godine, Fondacija “Tijana Jurić” nastala je kao neprofitna organizacija posvećena očuvanju dobrobiti dece u Srbiji. Sa fokusom na zagovaranje, Fondacija je izvršila značajan uticaj na izmjenu Zakona o policiji 2015. Vođena Jurićevim rukovodstvom, Fondacija je efikasno orkestrirala preko 400 edukativnih sesija, prezentacija i interaktivnih diskusija.

Specijalizacija ga je vodila u različita mesta, poput Belgije, gde se usavršavao u Centru za nestalu i zlostavljanu decu u Osijeku, ali i u MUP-u Republike Srbije.

Jurićeva ključna uloga u zalaganju za uvrštavanje doživotne kazne u Krivični zakonik tokom izmena 2019. godine donela mu je poseban poziv kao gost u galeriji u plenarnoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

 

U srpskom društvu, Milena Popović, ugledna ličnost iu političkom iu društvenoj sferi, ostavila je značajan i trajan utisak svojim ličnim i profesionalnim zalaganjem. Dok njena stručnost leži u istoriji umetnosti, Milenin život se transformisao kada je ušla u brak sa Oliverom Ivanovićem, istaknutim političarem poreklom iz Kosovske Mitrovice.

Tragična i prerana smrt njenog supruga Olivera 2018. godine ne samo da je nanijela duboku emocionalnu bol u njenom privatnom životu, već ju je i potaknula ka pojačanom angažmanu u sferi politike.

Učlanivši se u Srpsku naprednu stranku, Milena je brzo došla do poslaničke funkcije u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Uprkos kratkoći njenog dosadašnjeg političkog putovanja, već je postigla značajne prekretnice, posebno u oblastima kulture i obrazovanja.

Preporučujemo