Seka Aleksić, poznata pevačica, uvek je bila transparentna o svom poreklu, načinu života i početku karijere. Za razliku od mnogih drugih, nije se stidila svog siromašnog porekla. Umjesto toga, to ju je inspirisalo da postigne status superzvijezde koji ima danas. Kada se pogledaju stare fotografije Seke Aleksić, postaje evidentno da je uprkos odgajanju u siromašnim uslovima bila vesela i zadivljujuća mlada dama. Seka je podijelila svoje odrastanje, otkrivši da nije imala oca dok je odrastala.

Njena majka je neumorno radila na tri različita posla kako bi izdržavala nju i brata, pa zbog finansijskih ograničenja nisu mogli da idu u vrtić. Srećom, baka i djed su se za to vrijeme mogli brinuti o njima. Seka je priznala da je bila nemirno dete, koje stalno gricka i da je više zainteresovana za pevanje nego za učenje. Iako je bila prosječna učenica, imala je odlične drugove iz razreda koji je nisu zadirkivali zbog razvoda njenih roditelja zahvaljujući intervenciji nastavnika. Učiteljica je objasnila razredu da su neki njihovi vršnjaci imali razvedene roditelje, ali to nije njihova krivica.
Moja majka se potrudila da nadoknadi naše odsustvo oca tako što se iskreno posvetila odgajanju. Tragično, dolazak rata uveo je značajne preokrete u Sekijev život. Migrirala je kao izbeglica iz Zvornika u selo u blizini Šapca, gde je naišla na teže finansijske teškoće, a naišla je i na nedostatak tolerancije meštana. Kao malo dijete, Seka još nije u potpunosti shvatila pojam rata, a nagla promjena u njenom okruženju bila je ogroman šok. Prisjetila se jednog od najizazovnijih perioda svog života, kada su je drugovi iz Banje podvrgli daljim mukama.
Uprkos činjenici da je imala divne prijatelje u Bosni, poput njenog učitelja Irfana, njeni novi vršnjaci bili su tupi i neosjetljivi prema njenom izbjegličkom statusu. Ismijavali bi je što je rekla “mlijeko” umjesto “mleko”, a kada bi se pokušala asimilirati govoreći na engleskom, još bi joj se rugali. Iako je bilo mnogo šala i podsmijeha na njen račun, Seka je praštala, znajući da djeca jednostavno glume svoje godine. Njenoj snazi ​​i zrelosti doprinijele su, kaže Seka, teškoće koje je doživljavala u životu. Aleksić takođe nije zaboravila na svoje izazovno vaspitanje, pa zbog toga često nudi pomoć onima kojima je potrebna, posebno bolesnima i siromašnima. Osim toga, ona izražava zahvalnost Bogu za sve blagoslove koje je primila u svom životu sada kada ima više nego dovoljno. Često priča o ovome u javnosti, te svaki put joj naviru suze na oči.
Preporučujemo