Mnogi u svojim domovima imaju razno cvijeće a neka od njih imaju i jaku simboliku. Jedna od najispunjenijih biljaka za njegu je božur, a njegovi zadivljujući cvjetovi čine divan dodatak svakom domu ili vrtu. Božuri dolaze u raznim bojama, uključujući bijelu, ružičastu, žutu, crvenu i ljubičastu. Plod božura je vrećicastog oblika i sadrži velike sjemenke. Stoljećima je istočnjačka tradicionalna medicina uključivala određenu biljku za koju se vjerovalo da donosi radost ženama i prosperitet cjelokupnom kućanstvu. Ovo dugotrajno vjerovanje tvrdi da biljka također ima moć istjerati zlonamjerne entitete i negativnu energiju.

Božure treba saditi u vrt ili u rano proljeće ili od sredine rujna do listopada. Alternativno, mogu se saditi u posude u bilo koje doba godine. Krstarica napominje da je božur biljka koja ne zahtijeva posebnu pažnju. Može uspijevati i proizvoditi sve obilnije i voluminoznije cvjetove svake godine sve dok je posađeno na odgovarajućem mjestu.


Ovo cvijeće ima značajno značenje i predstavlja različite vrijednosti, uključujući: Čast je pojam koji ima poseban značaj, posebno za pojedince koji su sposobni donijeti čast cijeloj svojoj obitelji svojim postignućima i financijskim prosperitetom.
Romantika, posebno koncept romantične ljubavi, često je usredotočena na ideju da dvije osobe koje nisu upoznate jedna s drugom razvijaju duboku emocionalnu vezu. Obično se predlaže da mladenka, kada bira cvijeće za svoj buket, uključi božure zbog njihovog simboličnog predstavljanja radosne i skladne zajednice između bračnog para.

Značenje cvijeta podložno je malim varijacijama na temelju njegove nijanse ili nijanse. Ipak, postoje određene boje koje izrazito mijenjaju značaj božura. Boje koje imaju ovaj učinak uključuju: Božuri u ružičastim tonovima često se biraju kao najromantičnija boja za vjenčanja, a savršeni su za bukete i stolne aranžmane. Bijela ili svijetloružičasta boja često se povezuje s bojažljivom ili sramežljivom konotacijom, ukazujući na osjećaj rezerviranosti ili nevoljkosti. Osim toga, može se protumačiti kao gesta kajanja ili kajanja zbog bilo kakve neugodnosti koja je možda prouzročena.
U Kini i Japanu jarko crvena je vrlo cijenjena boja koja je usko povezana s poštovanjem. Osim toga, to je najvažniji amblem bogatstva i uspjeha u tim društvima.
Ovaj cvijet posjeduje jednu fascinantnu osobinu – vjeruje se da određeni oblik božura ima moć odbijanja zlonamjernih entiteta i nepovoljnih energija.

Preporučujemo