Utjecaj Novaka i Jelene Đoković kada su u pitanju prehrambene navike drugih je sve veći. Pokrenuli su istinsku revoluciju u prehrani, rasvjetljavajući prednosti bezglutenske prehrane i zalažući se za brojne dobrobiti veganske i vegetarijanske kuhinje. Koliko to Novaku odgovara pokazuju i njegovi rezultati. Osim toga, dosljedno educiraju svoje pratitelje na društvenim mrežama o prikladnim alternativama proizvodima životinjskog podrijetla, učinkovito osnažujući pojedince da donesu informirane prehrambene izbore.

Stefan i Tara naslijedili su zdrave navike svojih roditelja. I dok povremeno uživaju u omiljenim palačinkama svoje bake Dijane, klinci Novaka Đokovića bez prestanka uživaju u hranjivim obrocima koje im Jelena s ljubavlju priprema, guštajući u svakom zalogaju. Jelena izražava veliko zadovoljstvo nutritivnom prehranom, potvrđujući da su njezina djeca puna vitalnosti. U prethodnoj objavi, supruga Novaka Đokovića podijelila je detalje njihove rutine doručka, koja se sastoji od velike zdjele koja sadrži izbor sjemenki i kokosovo mlijeko.

Jelena je opisala dosljednu rutinu doručka koja uključuje različite sastojke poput chia sjemenki, konoplje, maka, duda, lana, kakaa, kokosa, kamu mamua, vanilije i zobi, a sve pomiješano s kokosovim mlijekom. Kako bi pojačala okus i svježinu, Jelena sljedeći dan planira dodavanjem  svježe voće i svježe cijeđeni voćni sok. Ovaj doručak zgodno je pripremiti večer prije tako što se suhe sastojke prelije kokosovim mlijekom, pokrije smjesu i ostavi u hladnjaku preko noći.

Jelena je ispričala da su i Stefan i Tara prešli na prehranu koja se sastoji isključivo od biljne hrane. Prvih godinu i pol Stefan je slijedio tipičnu prehranu koja je uključivala meso i ribu. Međutim, kasnije je prešao na biljnu prehranu, što se pokazalo vrlo korisnim za njegovo cjelokupno zdravlje. S druge strane, Tara je od samog početka isključivo na biljnoj prehrani i kod nje nikada nismo imali zdravstvenih problema. Oboje naše djece strogo se pridržavaju biljne prehrane, s velikim entuzijazmom konzumirajući obilje krumpira, krastavaca i mrkve. Kako bih osigurala da dobiju sve potrebne hranjive tvari, pripremam razne smoothieje. Dok neka djeca rado konzumiraju zelenu salatu, moja djeca tek trebaju razviti okus za nju. Unatoč tome, ostajem mirna i to nadoknađujem dajući im dodatke prehrani ili ih stavljam u shakeove. Važno je napomenuti da izbjegavamo prženje hrane i umjesto toga biramo zdravije načine kuhanja kao što je kuhanje .

Preporučujemo