Milan Lane Gutović je glumac koji je zauviejk obilježio kinematografiju naših prostora. Na društvenim mrežama Milica Gutović, najstarija kći Milana Lane Gutovića, nedavno je objavila video kako je tijekom hospitalizacije njenog oca na odjelu intenzivne njege medicinska sestra u njegovu sobu uvela dvije nepoznate osobe, među kojima je bio i glumac. Milica, zajedno s medicinskom sestrom, tvrdi da je svjedočila tobožnjoj usmenoj ostavini zbog koje su ona i njezina sestra Nevena nepravedno lišene nasljedstva.

 

Svima onima koji se duboko dive izvanrednom talentu i doprinosu mog oca, Milana Gutovića, ja, Milica Gutović, njegovo najstarije dijete, osjećam se prinuđenom otkriti neispričanu priču o njegovim posljednjim trenucima. U mjesecu kolovozu 2021. godine, usred nemilosrdnog stiska pandemije Covid-19, moj se otac našao zatvoren na odjelu intenzivne njege na cijenjenoj Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Ključno je napomenuti da su u to vrijeme službene smjernice strogo zabranjivale bilo kakve posjete bolnicama. No, danas sam ovdje kako bih rasvijetlio događaje koji su se odvijali te kobne srijede, 18. kolovoza, baš na dan kada je moj otac stavljen na respirator. Samo da pružimo neke osnovne informacije, srijeda je obično određena kao dani bez posjetitelja. Opće je poznato da je odjel intenzivne njege, gdje je bio liječen moj otac, rezerviran za pacijente koji su kritično bolesni i u stanjima opasnim po život. Samo medicinski stručnjaci i članovi osoblja imaju pristup ovom području. U svom očajničkom pokušaju da ga kontaktiram, donio sam odluku da tog dana izravno nazovem bolnicu. Medicinska sestra odgovorna za njegu mog oca na odjelu intenzivne njege obavijestila me da su posjete zabranjene zbog pandemije koja je u tijeku. Naglasila je ozbiljnost očevog stanja i savjetovala da ga ne viđam, navodeći da bi to bilo najbolje. Zanimljivo je spomenula kako prvi put čuje da Milan ima kćeri.

 

Nakon što sam saznao vijest o njegovoj smrti 25. kolovoza 2021., obaviješten sam da je tjedan dana prije, u srijedu, 18. kolovoza, oko 17:30, ista medicinska sestra koja je bila odgovorna za intenzivnu njegu mog oca dovela dvije osobe koje nisu u srodstvu. njegova soba. Ti su pojedinci tvrdili da su svjedočili mom ocu kako daje navodnu usmenu ostavštinu. Druga medicinska sestra bila je treći svjedok ove tobožnje ostavštine. Prema ovoj lažnoj usmenoj izjavi, moj otac je navodno razbaštinio svoje dvije kćeri, Milicu i Nevenu, kao i maloljetnu unuku. Međutim, svatko tko je poznavao mog oca zna da je takva tvrdnja potpuno nemoguća. Iako je ostavština objavljena, njena pravna valjanost je upitna zbog naše pobune kćeri. Ova usmena oporuka nema potpis i oslanja se isključivo na prepričavanje i sjećanje dvojice navodnih prijatelja, koji služe kao posljednji ostatak mog oca. Kako u prostoriji nije bilo drugih svjedoka, samoća našeg oca dodatno umanjuje njenu vjerodostojnost. Skrećem pozornost da je 16. kolovoza s mobilnog uređaja mog oca prenijeta alarmantna slika. Na ovoj fotografiji nepogrešivo se vidi kako nosi kacigu i masku za kisik jer nije mogao samostalno disati. 

 

Duboko je zabrinjavajuće da je baš na dan, 18. kolovoza, kada je dobivena navodna usmena oporuka, moj otac stavljen na respirator, da bi konačno preminuo 25. kolovoza. opraštajući se s našim ocem i orkestrirali nazočnost lažnih svjedoka, što je rezultiralo izmišljenim usmenim testamentom. Ovakvo flagrantno nedolično ponašanje medicinske sestre unutar cijenjene zdravstvene ustanove doista je užasno. Iskreno se nadam i očekujem da će se cijenjena bolnica VMA suzdržati od takvog nehumanog i žalosnog ponašanja svojih članova osoblja. Nadalje, žarko želim da se u budućnosti spriječe slučajevi manipulacije teško pijanih i ranjivih pacijenata u zdravstvenim ustanovama. Pozivam pojedince koji su prošli slična iskustva da mi se jave. Uvidi i smjernice medicinskih stručnjaka, pravnih stručnjaka, a posebice novinara od velike su mi važnosti. U sljedećim postovima pružit ću dokaze koji potkrepljuju moje tvrdnje. Ljubazno vas molim da me pratite dok Milica završava svoje izlaganje.

Preporučujemo