Godine 1993. Goran  Bregović, proslavljeni frontmen “Bijelog dugmeta” i vrsni kompozitor i tekstopisac, ušao je u brak sa Dženanom Sudžuk, koja je slovila za jednu od najljepših žena u BiH. Zajedno su na svijet donijeli i tri kćeri: Emu, Unu i Lulu. Loza ženskih potomaka obitelji Sudžuka služi kao upečatljiv dokaz ideje da su osobine i karakteristike često vrlo slične onima njihovih prethodnica.

Naime, gospođa Bahra, Dženanina majka, bila je poznata po izuzetnoj ljepoti. Kako bi naglasio razmjere njezine privlačnosti, čak joj je i sam Fidel Castro prilikom posjeta Sarajevu poklonio cvijeće. Međutim, sada su iz njihove rezidencije stigle tužne vijesti. Žena koja je iu poodmakloj dobi zbog svoje suzdržanosti bila izvor utjehe drugima, prešla je u carstvo vječnosti. Una Bregović oglasila se na Instagramu i emotivnom porukom otkrila ovu informaciju.

Dana 17. prosinca zadesio me veliki gubitak jer je otišla jedna od najdražih osoba u mom životu. Moja voljena baka, koja mi je bila najbliža družica i stalni izvor motivacije, rekla je posljednji zbogom svijetu, ostavljajući iza sebe zvučnu tišinu zbog koje mi je teško ispisati te osjećaje. Zbirku fotografija koje bilježe uspomene iz Uninog djetinjstva, kao i izbor novijih snimaka, prati album ispunjen srdačnim riječima. Na svakoj se slici gospođa Bahra pojavljuje besprijekorno dotjerana, u raznim elegantnim odjevnim kombinacijama i povremeno na glavi koja nosi omiljeni šešir.

Bahro Sudžuka, izražavam ti svoju zahvalnost što si mi prenijela svoju duhovitost i šarm, svoj žar prema modi i umjetnosti i svoju nesebičnu i dobronamjernu prirodu prema drugima. Neka vam Božje milosrđe podari ulaz u carstvo anđela. Što se mene tiče, obećavam da ću podržati tvoje  nasljeđe na ovom zemaljskom planu. Moja ljubav prema tebi je vječna, moja cijenjena kraljice. Una, Nanina vila. U komentarima se mogu naći izrazi sućuti, ali i brojna sjećanja na ženu koju se rijetko viđa.. U jednom komentaru stoji: “Opraštamo se od jedne od rijetkih preostalih sarajevskih dama”.

Preporučujemo