Stablo novca, također poznato kao Krasula, poznato je u Feng Shuiju po svojoj sposobnosti privlačenja obilja. Kod nas ga još zovu i drvo života i smatra se da bi trebao biti u svakoj kući. Sa svojim okruglim mesnatim listovima poput novčića, ova sukulentna biljka prikladno je zaslužila svoje ime kao stablo novca.

Briga o Krasuli je jednostavan zadatak koji uključuje odgovarajuće zalijevanje, posebno tijekom zimskih mjeseci kada je voda rijetka, i osiguravanje dovoljno svjetla. Uvriježeno je mišljenje da je rast biljke izravno proporcionalan količini novca koju privlači. Zanimljivo je da malo tko zna da Krasula ima sposobnost rađanja prekrasnih cvjetova, koji se smatraju simbolom ljepote i obilja.

Kako biste osigurali vitalnost, obilje i cvjetanje svog stabla novca, razmislite o njegovanju organskim elementima. Opskrba s kalcijem i fosforom ključna je za poticanje rasta korijena i nicanje svježih izdanaka. Osim toga, dušik pridonosi zelenom izgledu biljke, no ključno je biti oprezan jer prevelike količine mogu imati štetne učinke na krasulu. Vrlo preporučljiva opcija za hranjenje krasule organskim putem je korištenje ljuski jaja, koje se mogu pohvaliti izvanrednim sadržajem kalcija. Započnite mljevenjem ljuske jaja u mlincu za kavu, zatim pomiješajte 1 žlicu ove fino mljevene tvari sa šećerom i 1 žlicom zemlje. Dobro promiješajte sve sastojke prije nego što ih ulijete u posudu i zalijete biljku. Kako biste još više poboljšali rezultate, razmislite o mljevenju kore banane, koja služi kao izvrstan konzervans za cvijeće.

Prema Sensi, ljubav je jednako važna kao i prehrana kada je u pitanju rast biljaka. Energiju koju emitirate osjeća cvijeće, a obasipajući ga obiljem ljubavi i privrženosti, imate potencijal svjedočiti njegovom kontinuiranom rastu i razvoju.

Preporučujemo