Kako bi se popeli na vrh glazbene industrije, brojni renomirani pojedinci odlučuju se za pseudonime, a nedavno je otkriven i pravi identitet Šake Polumente, odnosno ime koje stoji na njegovoj službenoj identifikaciji. Naime ni on nije izuetak od pravila da je bolje imati neko zvučno umjetničko ime . Ako ste bili dojma da se dotični zove Šako Polumenta, krivo ste informirani, što pokazuje njegova službena evidencija. Rođeno ime Šake Polumente zapravo je Sakib, a na svijet je došao 27. marta 1968. godine u Bijelom Polju.

 

Malo je poznato da se pod ovim nadimkom priznaje isključivo u ograničenom krugu. Profesionalnu karijeru započeo je 1993. godine izdavanjem prvog albuma pod nazivom Ej, sudbino. U sferi bračne zajednice Šako Polumenta i Vesna Polumenta spojili su brak i doživjeli radost rođenja troje potomaka: Rialda, Adisa i Rijana. Ipak, njihovoj bračnoj vezi došao je kraj 2010. godine.

Fascinantno je primijetiti da je Šako tijekom svoje karijere uspio prikupiti popriličan broj obožavateljica i obožavateljica. Posljedično, njegova je glazba postala neizostavni dio svake svečane prigode. “Ispovijest”, pjesma koja je napisana 2004., još uvijek duboko odjekuje među njegovim muškim sljedbenicima. Njegova trajna popularnost i stalna slušanost postavili su izvanredne rekorde tijekom godina.

Već više od dva desetljeća Šako Polumenta napreduje u glazbenoj industriji, neprestano isporučujući svojim vjernim obožavateljima hitove s vrhova top lista. Njegova golema popularnost seže i izvan granica zemalja bivše Jugoslavije, što dokazuje njegova izvanredna turneja po Americi 2013., na kojoj je hipnotizirao publiku u nevjerojatnih 19 gradova. Na crnogorskom Oscaru popularnosti 2013. dobio je prestižnu titulu najboljeg folk pjevača. Šako i dalje nastupa a njegovi koncerti su odlični posjećeni.

Preporučujemo