Danas vam donosimo jedan interesantan prijedlog za doručak. Ako ste raspoloženi za malo uživanja za doručkom i žudite za jelima poput palačinki, možda ćete biti zainteresirani da isprobate recept za popularno i elegantno jelo poznato kao Dutch Baby. Možda ste već naišli na ovo jelo na raznim društvenim mrežama, jer je vrlo fotogenično i privlačno. Ovo ukusno jelo za doručak je divna kombinacija pahuljastih američkih palačinki, suflea, omleta i palačinki, prelivenih ljutom koricom limuna i prelivenih svježim borovnicama.

To je savršen razlog da ujutro skočite iz kreveta. Najbolji dio je što se lako pravi, tako da nema potrebe za žurbom. Recept koji nudimo je prilagođen za četiri osobe, ali se može prilagoditi vašim zahtjevima. Jelo postaje još ukusnije dodavanjem svježih borovnica.

Sastojci:

U pitanju je količina borovnica od 150 grama.
Potrebna količina mlijeka je 120 mililitara.
Količina brašna potrebna za ovaj recept je 60 grama.
Troje jaja.
Tri kašike putera.
Jedna kašika granuliranog šećera.
Jedna kašičica ekstrakta vanile.
Oštar ukus kore jednog limuna.
“Mala količina soli

 

Priprema:

Počnite tako što ćete zagrijati svoju rernu na 220 stepeni Celzijusa. Zatim uzmite tepsiju od livenog gvožđa od 25 centimetara i stavite je u rernu, pazeći da je dobro zagrejana pre upotrebe. Dok se jaja, mlijeko, brašno, šećer, so, vanilija i limunova korica sjedinjuju u blenderu, vrući tiganj treba pažljivo izvaditi iz rerne. Kada je tepsija vani, dodajte puter i sačekajte da se rastopi prije nego što provrtite posudu da premažete dno i stranice maslacem. Nakon što sipate testo, vratite pleh u rernu i pecite oko 15 minuta. Pripazite kada tijesto poprimi zlatno smeđu boju i napuhne kako biste bili sigurni da je dobro pečeno. Nakon što ga izvadite iz rerne, posudu prelijte borovnicama i pospite šećerom u prahu ili prelijte medom.

Preporučujemo