Još uvijek traje sapunica oko razvoda poznatog pjevača i modne kreatoke koju uglavnom inicira Haris svojim upornim javnim blaćenjem bivše supruge. Nedavno su oboje završili i u policiji nakon što je Melina ušla u vilu u kojoj su svi donedavno živjeli. Prošlo je skoro dva mjeseca od kada je u javnosti objavljena vijest da su Haris i Melina Džinović, nakon 22 godine braka, odlučili raskinuti brak. Tijekom tog razdoblja Melina je odlučila šutjeti i suzdržati se od obraćanja medijima, odlučivši ne davati nikakve službene izjave. Nasuprot tome, poznati pjevač bio je spreman otvoreno razgovarati o svakom aspektu situacije.

 

Godine 2002. Haris i Melina krenuli su na emotivno putovanje koje je naposljetku dovelo do stvaranja obitelji s dvoje djece po imenu Kan i Đina. Njihov brak sklopljen je 12 godina nakon početka njihove veze.

Nakon izjave o ljubavnom krahu, Haris je javnosti počeo iznositi zavrzlame njihovog poslovanja u posljednjih nekoliko godina.

Ona me je ostavila, a ne obrnuto – rekao je pjevač. Svjesna je razloga svoje odluke. Možda je to bilo izazovno razdoblje za mene oko godinu dana, ili možda prije godinu i pol, jer je moja obitelj doživljavala raspad.

Svi smo živjeli u istom mjestu, ali ona je odlučila dobrovoljno iseliti. Stoga se pomirenje čini malo vjerojatnim. Mislim, tko zna? To je kao da prelomite štrucu kruha na pola i zatim je pokušate ponovno sastaviti. Riječi su to pjevačice pred kamerama Una televizije.

 

Kako prenose domaći mediji, Haris i Melina zajedno su podigli pozamašan kredit za kupovinu svoje rezidencije na Senjaku, u kojoj su donedavno živjeli. Dok pjevačica i dalje živi u kući s njihovom djecom, modna dizajnerica se u međuvremenu preselila. Trenutačna istraga se odnosi na podjelu Harisove i Melinine imovine, konkretno hoće li kuća biti prodana i prihod podijeljen, ili će Haris morati dati financijsku kompenzaciju Melini za njen daljnji boravak u njihovom prethodnom zajedničkom domu.

  • Prema objašnjenju odvjetnika Nebojše Perovića, sva imovina stečena u braku smatra se zajedničkim vlasništvom te se potom dijeli prema pojedinačnom doprinosu svakog od supružnika.

U kontekstu braka sva stečena imovina smatra se zajedničkom imovinom, iako bez izričito definiranih udjela. To znači da se dioba imovine temelji na doprinosu svakog od bračnih drugova u njenom stjecanju.

Važno je napomenuti da supruga, odnosno majka, ima jedinstven doprinos u dobivanju ove imovine. Odgovornosti odgoja djece, obavljanja kućanskih poslova kao što su kuhanje, čišćenje i peglanje, sve to uključuje vrijedan rad majke i izuzetne domaćice. Taj izraziti doprinos može se kvantificirati iu početku iznosi oko 15-20 posto, ističe Perović.

Odvjetnik je zaključio navodeći da se ista načela primjenjuju kada je riječ o nekretninama stečenim brakom – uključujući uključene strane, iznos, vrijeme, izvor i opseg kupljene imovine.

Biografija Meline Džinović:

Rođena 1981. godine u Bihaću, Bosna i Hercegovina, Melina Džinović je kćerka Elme i Sulejmana Galića. Kad je imala samo 7 godina, njezina se obitelj preselila u Zagreb, Hrvatska, gdje je provela svoje godine i završila osnovno i srednje obrazovanje. Nakon toga nastavlja studij na Filološkom fakultetu, točnije na Odsjeku za anglistiku i orijentalistiku.

U sudbonosnom susretu na trećoj godini studija 2002. godine, Melina se slučajno srela s Harisom Džinovićem u Sarajevu dok je čekala svog dečka, koji se također slučajno zvao Haris. Nakon razmjene brojeva, sljedeći susret dogodio se u Zagrebu na jednom od Harisovih koncerata. Ugledavši je u gomili, Haris je odmah prepoznao Melinu, što je pokrenulo stalnu vezu između njih dvoje. Njihova veza postala je još jača kada je Melina prihvatila Harisov poziv da mu se pridruži na trodnevnom putovanju u Pariz, koje je završilo izvan njihovih početnih planova.

 

Unatoč tome što je njezina obitelj putem medija otkrila njezinu vezu s 30-godišnjim folkerom, Melina je ostala nepokolebljiva u svojoj ljubavi prema njemu. Donijela je hrabru odluku da napusti fakultet, ne obazirući se na želju roditelja da ona završi studij, te je umjesto toga odlučila živjeti s Harisom i podržavati ga na nastupima.

Melina i Haris su kroz svoju 12-godišnju saradnju doživjeli radost dočeka kćerkice Đine, a potom i sina Kana koji je zašao u tinejdžerske godine.

  1. Kada je upitana o svojim postignućima u poslovnom svijetu, Melina samouvjereno tvrdi da su njezine primarne uloge supruge i majke dvoje tinejdžera, pri čemu se njezin uspjeh kao poslovne žene pripisuje isključivo vodstvu i mentorstvu njezina supruga.

2014. godine ovaj par izmijenio je zavjete na jahti koju im je ljubazno ustupila kuma Slavica Eccleston, poznata bivša jugoslavenska manekenka, a uz njih je stajao kum Filip Cepter, poznati biznismen.

 

Preporučujemo