Na estradnoj sceni imamo veliki broj pjevača i pjevačica a samo rijetki među njimy su pravi prijatelji. Razloga za to ima više a najveći je sujeta i to što su jedni drugima konkurencija. Neki vode i otoreni medijski rat poput Cece i Karleuše.

Kada se osvrne na događaje koji su obeležili prvu polovinu 2024. godine, Ceca Ražnatović ima pregršt razloga da se oseća zadovoljno i radosno. U svom profesionalnom radu, koji uključuje i njenu menadžersku ulogu, bilježi izuzetno visoku razinu uspjeha vrijednu divljenja. Uistinu je zapanjujuće pomisliti da je, unatoč nedavnoj 51. godini života, mnogi hvale da izgleda bolje nego ikad.

Nadalje, Ceca Ražnatović nedavno je dobila treće unuče, a nedugo nakon toga u veselju je proslavila kćerkino vjenčanje, priuštivši razloge za slavlje. Vjenčanje Anastasije i Nemanje Gudelje ne samo da je proslavilo njihovo zajedništvo, već je pružilo i priliku da se pozabavi dugogodišnjom javnom tajnom.

Opće je poznato da su Ceca i Dragana Mirković već duže vrijeme u braku. Zbog toga je malo tko očekivao da će “kasidolci” čestitati Cecinoj nasljednici na dan vjenčanja. Kad sam primio tu vijest, bio sam ispunjen neizmjernom radošću. To je nevjerojatno ljubazna gesta i samo netko iracionalan bi u njoj uočio bilo kakvu negativnost.

Upravo suprotno, to je doista blagoslov i kako stvari trebaju biti. To su zaista prekrasne stvari. Supruga mi je čestitala na nečemu što je od velikog značaja za moju obitelj. Dragana, želim da ti se od srca zahvalim – rekla je Ceca Ražnatović tokom njihovog razgovora.

Prema nedavnim izjavama Aleksandra Radulovića Fute, Ceca još uvijek žali što nije snimila Draganinu pjesmu “Pitaju me u mom kraju”. Ceca otvoreno priznaje da nikada nije krila oduševljenje Draganinom pjesmom.

  • Međutim, ona također priznaje da kad god se pojavi nešto novo ili joj Marina otpjeva njihovu najnoviju kreaciju, svim srcem izjavi: “To je kao stvoreno za mene!” Ceca ovo otkriće prenosi uz lagani smijeh, prisjećajući se kako bi njena prijateljica reagovala u tim trenucima. Marina je imala sposobnost izraziti svoju zabrinutost prema meni, ispitujući izvor mog nezadovoljstva. Podsjetila me da ne može sve udovoljiti mojim željama.

Čak je postavila pitanje nisu li već pjesme koje je napisala za mene izuzetne. Što bih više uopće mogao tražiti? Kad sam čuo rečenicu “Pitaju me u mom kraju”, odmah sam pomislio: “Ah, ovo mora biti namijenjeno meni.” Međutim, na moje iznenađenje, odgovor koji sam dobio je bio: “Ne, nije za tebe, za Draganu je. Jesi li ti gluh?” – uzviknula je Ceca Ražnatović.

Svetlana Ceca Ražnatović, ranije poznata kao Veličković, poznata je srpska pop-folk pjevačica i najistaknutija figura srpske pop glazbene industrije. Njenu biografiju možete pronaći ovdje. Ceca je od svojih vjernih obožavatelja dobila nekoliko nadimaka, među kojima su “Ceca nacionale”, “kraljica turbo-folka”, “majka nacije” i “srpska majka”, što dovoljno govori o njenoj ogromnoj popularnosti.

Rođena 14. lipnja 1973. u Žitorađi, malom selu na jugu Srbije, Cecino odrastanje oblikovali su majka Mira, učiteljica, i otac, mehaničar, koji se kasnije bavio politikom i na kraju postao predsjednik općine. Ceca ima mlađu sestru Lidiju, koja je od nje mlađa samo jedanaest mjeseci. Odgojili su ih djed i baka Čedomir i Velika, koji su odigrali ključnu ulogu u njihovom odgoju.

Još kao dijete Ceca je pokazivala izuzetne sposobnosti, progovorila je sa šest mjeseci, a prohodala sa devet mjeseci. S nepunih devet godina osvojila je publiku prvim nastupom u školskoj predstavi. Nije bila neuobičajena pojava da se Ceca suočavala s financijskim ograničenjima, često si nije mogla priuštiti kartu autobusom i morala se pješačiti kući nakon nastupa u obližnjim selima.

Naime, jednom je prilikom otkrila da je u jednom vikendu zaradila 700 maraka, dok je mjesečna plaća njezine majke iznosila tek 25 maraka. Unatoč odličnom uspjehu u osnovnoj školi, odlučila se baviti pjevanjem i oglušila se na majčine molbe da nastavi školovanje. Mnogo godina kasnije uspjela je izvanredno završiti srednju veterinarsku školu, smjer svinjogojstvo.

Dok je večeri posvetila pjevanju, danju je marljivo pripremala nastupe. Prijelomni trenutak u Cecinoj karijeri dogodio se u ljeto 1987. kada su joj se putevi ukrstili s Mirkom Kordićem, harmonikašem, skladateljem i aranžerom.

Prvo ju je primijetio kako pjeva u jednom restoranu, gdje je smjela nastupati samo kad su joj stariji kolege dopustili. Prepoznavši njezin neizmjerni talent, tražio je dopuštenje njezinih roditelja da je dovede u Beograd. Naredne, 1988. godine ulazi u studio renomiranog harmonikaša Miroljuba Aranđelovića Kemiša kako bi za PGP RTB snimila svoj album prvijenac pod nazivom „Cvetak zanovetak.

Preporučujemo