Značaj 11. prosinca ostat će zauvijek urezan u sjećanje renomirane pjevačice Goge Sekulić. Na ovaj značajan dan 2018. godine ona i njezin suprug Uroš Domanović poželjeli su dobrodošlicu svom sinu na svijet, što je bio transformativni događaj koji je duboko promijenio tijek njihovih života. Ipka njihova ljubavna bajka je završila i oni su se razveli.

 

Nakon raskida braka, jedini fokus Goge Sekulić postao je njen petogodišnji sin Vasilij Andrej, koji je centar njihovog svemira. Nedavno je progovorila o zdravstvenom problemu svog sina, otkrivši ga prvi put. – Moje dijete ima zastoj u razvoju govora. Odlučili smo se konzultirati s logopedom. Uobičajeno je da dječaci, poput mog sina, imaju tendenciju koristiti geste umjesto riječi, ali mi u početku tome nismo pridavali veliku pozornost. Međutim, primijetila sam značajnu promjenu u njegovom govoru nakon što je primio MMR cjepivo. Rođen je potpuno zdrav, ali konkretne promjene u njegovom govoru počela sam primjećivati ​​prije nego što je napunio 2 godine, kada me prestao zvati imenom. To me navelo da donesem tešku odluku da se vratim u Beograd i potražim pomoć od naših lokalnih stručnjaka. Bio je to bolan i izazovan put… – rekla je Goga.

U brojnim slučajevima, djeca pokazuju dobro zdravlje, ali imaju zakašnjeli govor. Obavijestili su me da razne mutacije mogu biti odgovorne za ovo kašnjenje, a važno je napomenuti da ono nije nužno znak autizma, što je obično početna pretpostavka. Krajnji zaključak iz svega ovoga jednostavno je potreba napornog rada. Nedvojbeno je iscrpljujuće i nije šetnja parkom ni za roditelje ni za djecu. Socijalizacija igra ključnu ulogu na tom putu. Dječji vrtić služi kao vitalni prostor za djecu da dožive osjećaj pripadnosti, sklapaju prijateljstva i urone u okruženje koje ih podržava. Proces uključuje traženje pomoći od logopeda i stručnjaka za specijalno obrazovanje, kao i korištenje određenih prostorija za specijalizirano učenje. Sve ove komponente imaju ogroman značaj. Dostupni su brojni načini pružanja podrške. U konačnici, sve je vođeno višom silom i zahtijeva predan trud, istaknula je pjevačica osvrćući se na vlastiti osobni rast.

 

Znakovi poboljšanja su očiti.Upravo sam zato donijela svjesnu odluku da mu dam prednost nad karijerom. Našala sam se u stanju da moram izabrati jedno ili drugo. Bez sumnje, odustala bih od pjevanja da se sve svodi na izbor, izjavila je Goga. Pjevačica je zaključila kako njen sin ima jedinstven način govora, a iako je veseo, bit će veliko slavlje kada počne govoriti kako treba.

Preporučujemo