Naši prostori se i dalje oporavljaju od trauma rata od prije trideset godina i gubitka zajedničke države koja je nekad bila jedna od najrazvijenijih u Evropi. Međutim, kako stariji naraštiji polako nestaju a mlađi dolaze i ne pate od nacionalizma i ratnih sjećanja, izgleda da je region u malo zdravijem stanju.

Ako je išta dobar pokazatelj toga, to je niz koncerata koji je pjevačica Aleksandra Prijović održala širom Balkana, a najviše su se istakli koncerti u Zagrebu gdje su neki nacionalisti kritikovali ogromnu popularnost srpske pjevačice u Hrvatskoj i šire. Srećom, omladina to ne gleda na taj način i svi su se odlično proveli u areni u Zagrebu.

Prija, kako je fanovi zovu, redom poziva goste i starije i mlađe da pjevaju s njom na koncertima, a ono što je mnoge oduševilo je izvedba pjesme “Hajde da se volimo” zajedno sa originalnom izvođačicom i njenom skvekrvom Lepom Brenom i sa legendarnom pjevačicom Jelenom Rozgom koja je poznata po solo karijeri i po članstvu u grupi Magazin.

Aleksandra je otkrila da voli sve ljude podjednako i da joj ne znače nacionalnost i vjera ništa ako je osoba dobra. Kad je jednom prilikom čula da je jedna porodica dala skoro sav novac da odu na koncert, rekla je da joj je jako krivo i da bi ih besplatno pustila da je znala.

Otkrila je i zašto se kolegice Milica Pavlović i Tanja Savić nisu pojavile na koncertima iako ih je zvala. Nije u pitanju neka mržnja ili svađa, već jednostavno nisu mogle da stignu i to je Aleksandra rekla da poštuje i da ih i dalje voli i podržava. Srećom, Milica je imala vremena da bude u publici tokom jednog njenog koncerta i kasnije su se družile i slavile činjenicu što su ista generacija, a tako puno toga su postigle i jedna i druga.

Preporučujemo