Iako je umro prije više od 4 decenije o Josipu Brozu Titu se i danas ispredaju razne priče i teorije zavjere.U Titovoj vili, smještenoj između Šarengrada, Bapske i Iloka, 15. travnja 1952. dogodilo se tajno vjenčanje. Josip Broz Tito, star 60 godina, sklopio je brak s Jovankom Budisavljević, kojoj je bilo tek 28 godina. Iako se isprva držao u tajnosti, njihov je brak kasnije službeno upisan u matičnom uredu u Šarengradu u Hrvatskoj. Tako su Tito i Jovanka Broz postali muž i žena.

 

Nekadašnji posjed grofa Eleca, Titova vila na Pajzošu, obuhvaćao je prostrano imanje od stotinjak hektara s vinogradima, šumama, lovačkim kućama, vilom, vinotekom i lovištem. Nedavno je u javnost izašao vjenčani list Jovanke i Tita koji je donio intrigantna otkrića. Fotografija ovog službenog dokumenta trenutno kruži raznim društvenim mrežama, skrećući pozornost na nekoliko detalja vrijednih pažnje. Jedan od takvih detalja je značajna razlika u godinama između Tita i Jovanke, jer je Tito imao 32 godine kada se rodila njegova treća supruga Jovanka.

Osim toga, postoje nedosljednosti u navedenim datumima rođenja, pa je Titov datum rođenja upisan kao 25. svibnja umjesto 7. svibnja. Fascinantna je i tvrdnja da su stanovali u istoj ulici, samo što su se razlikovala po četiri kućna broja. Nadalje, bilo je nagađanja o ujednačenosti rukopisa u cijelom dokumentu, što je neke navelo na sugeriranje da bi se to moglo pripisati službeniku odgovornom za dovršavanje izvatka.

 

Vidljiva je da nema upisanog datuma rođenja, dok je Jovankina dob zabilježena kao 32 godine mlađa od njega. Unatoč glasinama o njihovom razvodu krajem 1970-ih, Jovanka je ostala uz Tita sve do njegove smrti 1980., iako je njihov odnos bio daleko od idealnog. Kako se Titov život bližio kraju, Jovanka ga je navodno prestala posjećivati, a iz poruke britanskog veleposlanika doznalo se da je Tito potpuno sam. Dogodilo se to u vrijeme kada je već započeo raspad nacije koju je Tito mukotrpno gradio, Jugoslavije.

Preporučujemo