U Srbiji i dalje traje rasprava o izboru predstavnika za ovogodišnji Eurosong, a donosimo vam malo poznatu činjenicu o poklonu koji je Marija Šerifović dobila za pobjedu na Eurosongu. Unatoč tome što je prošlo tek tjedan dana od završetka Eurosonga i najave da će nas u Malmöu predstavljati Teya Dora sa pjesmom “Ramonda”, entuzijazam i uzbuđenje i dalje su prisutni. Pjesmu pobjednice neki uspoređuju s najuspješnijom predstavnicom Srbije na tom prestižnom glazbenom natjecanju – zanosnom pjesmom Marije Šerifović “Molitva”, koja i nakon 17 godina i dalje ostavlja snažan dojam na publiku diljem Europe.Kroz prošlost i sadašnjost stalno se šuškalo o Mariji kao iznimnom ambasadoru, uspoređujući je s Novakom Đokovićem ili Stefanom Milenkovićem. S obzirom na visoke pohvale, sasvim je opravdano da primi priznanje koje zaslužuje. Tada je Aleksandar Tijanić predložio otvoreno da se Mariji dodijeli iznos od 80.000 eura, uspoređujući to s novčanim nagradama koje sportaši dobivaju na Olimpijskim igrama.

 

 

Marija Šerifović iskreno je priznala da se takav događaj nije nikada dogodio, vraćajući nas u 2007. godinu kada se razgovaralo o filmu. Do sada nijedan srpski predstavnik koji je pobijedio na uglednom glazbenom festivalu nije ostao bez nagrade. Pjevačica je naglasila da je jedina istina da su dobili kravatu i čokoladice, ništa više. Rođena 14. novembra 1984. u Kragujevcu, Marija Šerifović je poznata srpska pop pjevačica koja nosi titulu jedine pobjednice Eurovizije. Školovanje je završila u Kragujevcu, gdje je pohađala srednju i nižu glazbenu školu. Tijekom akademskog putovanja susrela se s izazovima u matematici, zbog čega ju je majka ispisala iz škole. Unatoč tome, u rijetkim situacijama kada bi postigla prolaznu ocjenu, proslavljala je pozivajući trubače da se pridruže fešti. Marijino glazbeno umijeće potječe od majke Verice, interpretatorice etno glazbe, te bake i djeda koji su se specijalizirali za izvođenje starogradskih pjesama. Sa samo 12 godina, Marija je debitirala na festivalu “Djeca pjevaju hitove”, osvojivši publiku s moćnom izvedbom pjesme “I will always love you” i osigurala prvo mjesto. Njezina izvanredna interpretacija i nekonvencionalan odabir pjesama privukli su pažnju. Nakon završetka srednje škole, Marija se preselila u Beograd kako bi upisala studij menadžmenta.Rođena 14. novembra 1984. u Kragujevcu, Marija Šerifović je poznata srpska pop pjevačica koja nosi titulu jedine pobjednice Eurovizije. Školovanje je završila u Kragujevcu, gdje je pohađala srednju i nižu glazbenu školu. Tokom akademskog putovanja susrela se s izazovima u matematici, zbog čega ju je majka ispisala iz škole.

 

 

 

Uprkos tome, u rijetkim situacijama kada bi postigla prolaznu ocjenu, proslavljala je pozivajući trubače da se pridruže fešti. Marijino glazbeno umijeće potječe od majke Verice, interpretatorice etno glazbe, te bake i djeda koji su se specijalizirali za izvođenje starogradskih pjesama. Sa samo 12 godina, Marija je debitirala na festivalu “Djeca pjevaju hitove”, osvojivši publiku s moćnom izvedbom pjesme “I will always love you” i osigurala prvo mjesto. Njezina izvanredna interpretacija i nekonvencionalan odabir pjesama privukli su pažnju. Nakon završetka srednje škole, Marija se preselila u Beograd kako bi upisala studij menadžmenta. Eurovizija (Eurovision Song Contest, skraćeno Eurosong; fr. Concours Eurovision de la Chanson) je godišnji natjecateljski glazbeni festival koji organizira Europska radiodifuzijska unija (EBU) i okuplja većinom europske države. Ime festivala vezano je za televizijsku distribucijsku mrežu Eurovizija (naziv koji danas najčešće označava sam Eurosong) Europske unije za radiodifuziju, koja doseže potencijalno milijardu gledatelja. Eurovizija je jedan od najstarijih televizijskih programa na svijetu i najgledaniji ne-sportski događaj s procijenjenih 200 milijuna gledatelja diljem svijeta. Osim u Europi, program se prenosi i u drugim dijelovima svijeta putem radija i televizije na svim naseljenim kontinentima. Prvi put je 2015. godine festival prenošen uživo na YouTube kanalu, snimak natjecanja 2019. dostupan je na stream servisu Netflix, dok su snimci natjecanja 2021. i 2022. dostupni na streaming servisu Peacock. Eurovizija je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda 2015. kao najduže emitirani godišnji natjecateljski televizijski program. Natjecanje se održava svake godine od 1956., izuzev 2020. kada je otkazano zbog pandemije COVID-19.

 

Preporučujemo