Već se dulje vrijeme mnogo nagađa i raspravlja oko veze Ane Ivanović i Novaka Đokovića. To i ne čudi, s obzirom na to da se poznaju od djetinjstva i da je njihova prethodna bliska veza naširoko poznata. Pojedinosti o tome zašto i kako je došlo do prekida njihovog prijateljstva zanimaju mnoge, no ni jedno ni drugo nisu javno davali izjave po tom pitanju. Ni dana danas nije tačno poznato koji je razlog njihovog udaljavanja. Nagađanja o duboko napukloj vezi između Ane Ivanović i Novaka Đokovića zahuktala su se nakon Noletovog vjenčanja na koje Ana nije došla, a sličan scenarij odigrao se i kada se bivša tenisačica vjenčala s Bastianom Schweinsteigerom.

 

Nakon toga, učestalost zajedničkih fotografija, gostovanja u emisijama i zajedničkih treninga značajno se smanjila, ograničavajući naše šanse da svjedočimo njihovim interakcijama. Međutim, kada su ih novinari zamolili da iznesu svoje mišljenje o ovoj temi, obje osobe samo su izrazile divljenje jedna drugoj. Sve veći jaz između njih postao je očit svima, zbog čega su mnogi povjerovali da je glavni uzrok Anin bivši partner, Marko Stilitano. Nole i Ana u početku su se povezali preko Marka, koji je i dalje Noletov blizak prijatelj. Unatoč njihovoj kratkoj romansi, mediji su spekulirali da je ova veza bila katalizator razlaza između dvoje prijatelja, budući da je Nole nastavio održavati jaku vezu s Markom čak i nakon što je Ana okončala stvari. Pričalo se da je Novak izrazio razočaranje Aninim postupanjem prema Marku, što je dodatno podgrijalo njezinu frustraciju. Unatoč promjenama u njihovom odnosu, vrijedi napomenuti da Ana Ivanović i dalje ima određenu razinu poštovanja prema Novaku Đokoviću, budući da se ne ustručava izraziti divljenje njegovim uspjesima kad god joj se ukaže prilika.

 

Ana se prisjetila zajedničkog djetinjstva u Srbiji, gdje su oboje počeli trenirati tenis s deset godina. Za to vrijeme sudjelovali bi na malim turnirima u svojoj zemlji. Kako su odrastali, njihovo prijateljstvo se produbljivalo, iako su im se putevi počeli razilaziti. Ana je rekla: “On je slijedio svoje putovanje, a ja sam slijedila svoje.”

U intervjuu za “Eurosport”, Ana je izrazila svoje divljenje Novakovim izvanrednim uspjesima.  Nadalje, Ana je podijelila svoje divljenje Novaku, otkrivši razloge svog dubokog poštovanja prema njemu.  Njegova nevjerojatna karizma doista je zapanjujuća, pogotovo kada zadrži staloženo i smireno držanje tijekom cijele utakmice. Ono što ga izdvaja je njegova sposobnost da pruži najbolju izvedbu tijekom izazovnih i ključnih trenutaka, što je doista izvanredno.

Preporučujemo