Ona je već godinama jedna od najpopularnijih voditeljki a tome je pridonio i brak sa poznatim pjevačem Željkom Joksimovićem. Par je svoju ljubav krunisao rođenjem troje djece. Jovana Joksimović je 2001. godine započela svoj profesionalni put na BK Televiziji, preuzimajući kormilo jedinstvenih programa koji se bave filmskom industrijom, a to su “Trejler” i kasnije “Blockbuster”. Na početku svoje karijere nije ni slutila da će s vremenom postati ponosna vlasnica vlastite televizijske mreže.S nepunih 18 godina, Jovana je krenula na svoj put na BK televiziji, a karijeru je započela izuzetno mlada.

 

Moja majka je bila u stanju očaja zbog mog nedostatka ispravnih navika učenja. Kada se roditelji naviknu na izuzetan akademski uspjeh svog djeteta, više ne brinu o tome. No, iznenada sam odlučio prekinuti studij i našao sam se iziritiran načinom na koji je Ekonomski fakultet 2000. godine, kako je istaknuo voditelj, iznervirao.

Nakon opsežnog razmišljanja, moji su roditelji došli do spoznaje da ekonomija nije put za mene. Moja majka je bila ta koja je nedvosmisleno jasno rekla: “Gledajte, imate dvije mogućnosti – ili nastaviti visoko obrazovanje ili se zaposliti.” Odgovorio sam potvrdno, pristajući na njen prijedlog.

Kako javlja Gloria, Jovana je s njom podijelila razgovor u kojem joj je predložila plan. Jovana joj je savjetovala da se prijavi na konkurs BK televizije koja je tražila nova marketinška lica. Jovana joj je preporučila da se predstavi kao uspješna studentica ekonomije i preda životopis. No, prilikom prijave Jovana je otkrila da se ne radi o natjecanju za marketinške stručnjake, već za pojedince svježeg izgleda.

 

Svatko od nas je donio promišljenu odluku o karijeri kojom želi krenuti. Uspješno sam stekla željeno zanimanje. Kao i svako zanimanje i ovaj posao ima svoje prednosti i nedostatke. Iznimno sam zadovoljan slijedeći svoj odabrani put i čvrsto vjerujem u ispravnost svog rada. Nema mjesta pritužbama jer nismo podvrgnuti neopravdanom uplitanju niti neželjenoj kritici.

  • Voditeljica, koja je na početku karijere imala potpuno drugačiji stav, izrazila je uvjerenje da se moraju naučiti nositi s posljedicama ostvarenja svojih želja kako bi se izbjegle komplikacije. Ovaj način razmišljanja uključuje priznavanje svih nedostataka povezanih s poslom, ali njihovo zanemarivanje kako bi se u potpunosti cijenile prednosti i povlastice koje dolaze s njim.

Jovanini roditelji, Jelena i Jovan, bili su cijenjeni profesori na Strojarskom fakultetu. Od svoje dvanaeste godine posvetila se treninzima rukometa i tri godine zaredom ponijela titulu najbolje igračice Srbije. Nakon završenog studija umjetničkog menadžmenta na Umjetničkoj akademiji BK, Jovana je uplovila u petogodišnju vezu s Aleksandrom Zeremski, bivšom direktoricom BK televizije.

  • Iako su se zaručili u ljeto 2008., njihova je veza prekinuta samo petnaestak dana kasnije. Nakon sudjelovanja na Eurosongu, Jovana se zabavljala sa Željkom Joksimovićem. Njihove zaruke dogodile su se 14. veljače 2011., no nesuglasice su dovele do rastave samo tri dana kasnije. U ožujku te iste godine medijima su kružile glasine o Jovaninoj navodnoj aferi s košarkašem Aleksandrom Sašom Đorđevićem. Željko je stao u Jovaninu obranu, a brzo su se pomirili.

Tajno su se vjenčali 20. siječnja 2012. na Maldivima, iako je bilo problema oko priznavanja braka u Srbiji. Oni su postali vlasnici stana od 118 kvadrata u neposrednoj blizini zgrade TV Pink. Upravo su u tom prostoru izmijenili zavjete u prisutnosti odabranih kumova, čime su učvrstili svoju zakonsku zajednicu. Voditeljica je 10. travnja 2014. na svijet donijela sina Kostu, koji je iznenada stigao dvadesetak dana prije predviđenog termina. Mali Kosta bio je dugačak 49 centimetara i težak zdravih 2800 grama.

Kasnije te iste godine, par je još jednom proslavio svoj brak, ovaj put u slavnoj crkvi Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Fešta je nastavljena u renomiranom restoranu Franš, gdje je svojim prisustvom uveličalo mnoštvo cijenjenih pojedinaca. Kreirana od strane talentiranog dizajnera Darka Kostića, Jovanina vjenčanica zračila je elegancijom.

Poznata po svojoj zadivljujućoj ljepoti, Jovana se smatra jednom od najprivlačnijih i najzanosnijih voditeljica u Srbiji. Aktivno komunicira sa svojom publikom putem različitih platformi društvenih medija, često dijeleći utiske o svom skladnom partnerstvu sa suprugom.

Preporučujemo