Jovana Joksimović je dobor poznato lice sa malih ekrana koja je posljednje tri godine voditeljka na televiziji K1 koju je osnovao njen muž pjevač Željko Joksimović . U emisiji “UranaK” na K1 televiziji, voditeljica Jovana Joksimović hrabro je progovorila o svojoj bolesti, po prvi put s javnošću podijelivši svoj osobni put.Bolest od koje boluje Jovana Joksimović je stanje kože koje se zove vitiligo, a karakteriše ga odsustvo pigmenta na određenim mestima, što za posledicu ima pojavu svetlih mrlja na koži. Godinama je taj problem vješto prikrivala šminkom, no sada ga je odlučila iznijeti u javnost otkrivši kako joj je to dugogodišnji izazov.

Tijekom emisije fokus se vrtio oko “gena pretilosti” o kojem je govorila Oprah Winfrey, a sugestija njezine sugovornice je da se kao glavna tema pozabavi i bolešću Jovane Joksimović.

Dr. Jagoda Jorga započela je priznanjem za točnost i izvrsnost pojedinog odjeljka u svojoj osobnoj izjavi. Ovaj se dio usredotočio na stigmatizaciju i etiketiranje koje doživljavaju osobe s pretilošću, povlačeći paralelu s načinom na koji se postupa s osobama s vitiligom.

Jovana, koja ima vitiligo, pokazala je da se slaže s tačnom usporedbom  pokazavši na svoje lice i ispričavši svoje iskustvo ljudi koji su komentirali bijele fleke.

Biografija:

Jovana Joksimović, nekada Janković, poznata je srpska televizijska voditeljica koja trenutno živi u Beogradu. Rođena je 25. travnja 1981. godine, iz obitelji profesora Strojarskog fakulteta, s majkom Jelenom i ocem Jovanom. Jovanino sportsko umijeće bilo je vidljivo od malih nogu jer je briljirala u rukometu, osvojivši titulu najbolje igračice Srbije tri godine zaredom. Nastavljajući svoje akademsko bavljenje, diplomirala je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta BK, smjer umjetnički menadžment.

  • Što se privatnog života tiče, Jovana je bila u dugogodišnjoj vezi s Aleksandrom Zeremski, bivšom direktoricom BK televizije. Zaručili su se u ljeto 2008., ali je njihova veza naprasno prekinuta nakon samo petnaestak dana. Nakon toga, Jovana je pronašla ljubav s poznatim pjevačem Željkom Joksimovićem.

Iako su se zaručili 14. veljače 2011., zaruke su, nažalost, otkazali samo tri dana kasnije zbog nesuglasica. Mediji su kružile glasine o Jovaninoj navodnoj aferi s košarkašem Aleksandrom Sašom Đorđevićem u ožujku iste godine. No, Željko je stao u Jovaninu obranu, što je dovelo do brzog pomirenja između njih dvoje.

Na tajnoj ceremoniji na Maldivima 20. siječnja 2012. izmijenili su zavjete, no njihov se brak suočio s izazovima kada je riječ o priznanju u Srbiji. Tražeći stabilnost, kupili su prostran stan od 118 kvadrata u blizini zgrade TV Pink. Ondje su održali legalnu ceremoniju vjenčanja, okruženi svojim kumovima. Voditeljica je sina Kostu na svijet donijela 10. travnja 2014. godine, a na svijet je stigla dvadesetak dana ranije od očekivanog.

S težinom od 2800 grama i dužinom od 49 cm donio je neizmjernu radost u njihove živote. Kasnije te godine, u listopadu, par je proslavio svoje spajanje u Crkvi Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Fešta je nastavljena u restoranu Franš, gdje su nazočila brojna ugledna lica. Jovana, poznata po svojoj ljepoti koja ostavlja bez daha, nosila je vjenčanicu koju je dizajnirao talentirani Darko Kostić.

Aktivno je prisutna na društvenim mrežama, često dijele fotografije koje prikazuju sklad i uspjeh njihovog partnerstva. 2001. godine Jovana je započela svoj profesionalni put na TV BK, preuzimajući voditeljske uloge u emisijama “Blokbuster” i “Trejler”, te radeći kao reporter. Četiri godine kasnije prelazi na RTS, gde postaje cenjena voditeljka i urednica Jutarnjeg programa. Jovana je 2008. godine uz proslavljenog pjevača Željka Joksimovića imala čast voditi Eurosong u Beogradu.

Na ovom prestižnom događaju zabljesnula je u izuzetnim haljinama svjetski poznatog dizajnera Jean Paula Gaultiera, čija je cijena 250.000 eura. U znak zahvalnosti, Gaultier je uputio poziv Jovani i njezinoj suvoditeljici da prisustvuju njegovoj modnoj reviji u Parizu kao cijenjeni gosti. Jovana i njen kolega Srđan Predojević 2010. godine donose odluku da pređu na RTV Pink, privučeni obećanjem boljih uslova i mogućnošću da vode svoju emisiju prikladnog naziva „Dobro jutro: Jovana i Srđane“.

Preporučujemo