Folk pjevač Đani i njegova supruga Slađa priredili su rođendan svojoj voljenoj Sofiji. Slavljenica je nedavno napunila 18 godina. Događaj se zbio sinoć. Mnoštvo cijenjenih posjetitelja uljepšalo je jedan beogradski restoran, a jedna od njih bila je i poznata pjevačica Zlata Petrović. U njenoj pratnji bio je i njen sin Jovan Pejić, koji je prilikom njihovog dolaska izrazio nezadovoljstvo. Jovan je za pripadnike sedme sile trebao da se slika sa majkom, ali je umesto toga pribegao vikanju na nju.

Zlata se obratila pripadnicima sedme sile i otkrila da je Jovan uznemiren. “Moj sin nije dobro raspoložen”, rekla je. – Ljuti se kad ga slikaju, iako je divno dijete. Zlata je priznala sinovljevu averziju prema fotografiji i objasnila da poštuje njegove želje. Zatim je podijelila svoje planove za nadolazeću proslavu rođendana.

Zlata je otkrila da joj namjera dolaska nije bila da pije neugodnu vodu, već da se druži, dobro zabavi i na kraju otpjeva pjesmu. Kad smo već kod Zlate, valja napomenuti da je njen život bio prilično buran. Udala se prvi put mlada, a do svoje 18. godine bila je već u trećem braku. Njezin prvi brak dogovorili su majka i očuh kada je imala samo 14 godina. Iako je muškarac bio zgodan i potjecao iz imućne obitelji, Zlata ga nije voljela i nije htjela biti s njim, unatoč inzistiranju majke i očuha. Po završetku osmog razreda našli su joj muža, ali je ona to odbila zbog nedostatka ljubavi prema njemu.

U našoj je zemlji rijetkost da žene nastavljaju školovanje jer se od njih često očekuje da se udaju ili rade u kući. Tradicionalni običaji romskih vjenčanja u mjestima poput Italije i Pariza uključuju razmjenu novca, iako to nije bio slučaj za govornika. Tijekom njezina vremena imućne su obitelji tražile djevojke koje su bile marljive i marljive, što je dovelo do toga da je govornica izabrana za ženu određenog mladića nakon što su je promatrali kako čisti, pere i radi. Govornica nije imala riječi o tome, ali se nije bunila, unatoč tome što je bila ogorčena zbog svoje situacije. Tri mjeseca je provela plačući, iako joj je suprug bio privlačan i dobrodušan mladić, što je potvrdila pjevačica. Spikerica je na kraju odlučila napustiti supruga i nastaviti karijeru pjevačice, iako je imala samo šesnaest godina i nosila je njegovo dijete.

U četvrtom mjesecu trudnoće trbuh mi je već počeo stršati. Trebalo mi je deset dana molbi, ali sam na kraju uspjela nagovoriti majku da mi dopusti pobačaj. Iako su prošla desetljeća otkako se to dogodilo, to je i dalje moj najveći grijeh i molim Boga za oprost. Nažalost, moji pokušaji kiretaže bili su neuspješni jer je fetus već bio živ u mojoj utrobi. Nakon dugotrajne potrage, na kraju sam našao doktora u Ljigu koji je bio voljan obaviti zahvat za mene, unatoč činjenici da je bio nezakonit i nosio je rizik od hapšenja.

Preporučujemo