Već više od mjese dana svi mediji izvještavaju o razvodu Harisa i Meline Džinović koji je završen i sudski. Dok modna kreatorka ne želi javno da govori o ovoj temi, pjevač ne prestaje da iznosi prljav veš i za sve krivi svoju bivšu ženu. Putem svog Instagram profila Ana Mihajlovski otvoreno dijeli svoja razmišljanja o širokom spektru tema, aktivno se baveći društvenim temama. Trenutno je svoju pažnju usmjerila na razvod Harisa i Meline Džinović.Mediji opširno pišu o razlozima odluke žene da napusti brak i načinu na koji to čini.

 

Narativ koji okružuje doprinos te žene braku fokusira se isključivo na ono što je uzela i kako je otišla, zanemarujući značajnu ulogu koju je odigrala u podizanju djece i izgradnji obitelji, prema iskazima razočaranog supružnika.Dobici koje je muškarac stekao brakom s tom ženom ostaju nezapisani. Međutim, vrijedi razmisliti o tome što je možda izgubio.

Kad god žena pokaže neposlušnost ili donese odluku da napusti situaciju koja joj više ne koristi, često se prikazuje kao otimačica imovine i razbijačica braka, održavajući štetne stereotipe.

Na temelju zbirnih dokaza iznesenih u ovim tekstovima, može se zaključiti da se smatra neispravnim da žena prekine brak koji je sklopila u dobi od dvadeset godina. Međutim, čini se da se ne preispituje niti dovodi u pitanje odluka muškarca da oženi 20-godišnju djevojku kada on sam ima pedeset godina. Fokus je stavljen na njezin odlazak iz te zajednice dvadeset i dvije godine kasnije, dok se njegovi izbori smatraju beznačajnima.

 

Prepuštanje mladosti obitelji i godine posvećene samootkrivanju nemaju nikakav značaj. Savjeti koje je dobila s 20 godina da se udaju i osnuju obitelj nemaju nikakvu težinu. Jedini aspekt važnosti leži u načinu na koji je izašla iz tog braka nakon 22 godine.

Kako drsko! Odakle joj ta privilegija da se sa svojih 20 godina transformira i želi živjeti život po svojim današnjim uvjerenjima? U vrijeme kada su njezina djeca na rubu ulaska u fazu istraživanja, obrazovanja i samospoznaje, upravo u godinama u kojima ih je rodila. Kako se usuđuje jednostavno težiti vlastitom ispunjenju i osobnom rastu?

Nedostatak poštovanja prema ženama u ovom društvu je evidentan i zbunjujuće nam je kako se toliki broj femicida može dogoditi bez ikakvog jasnog objašnjenja.

Biografija: 

Rođena 20. listopada 1982. godine u Beogradu, Ana Mihajlovski je srpska voditeljica koja trenutno živi i radi u svom rodnom gradu. Karijeru je započela 2001. godine na bivšoj TV stanici “YU Info”, a od 2003. do 2013. godine radi u Produkcijskoj kući “Emoušn”. ” “Jednostavan život” i “Veliki brat”.

Naime, preuzela je ulogu voditeljice talent showa “X Factor” te sudjelovala u zabavnom humanitarnom showu “Tvoje lice zvuči poznato”. Potom se vratila u “Emoušn” i preuzela vođenje šou programa “Ja imam talenat” i takmičenja “Pinkove zvezdice”.

Tijekom njezine dva desetljeća prisutnosti u javnosti, Anin osobni život bio je česta tema tabloidnih rasprava. Poznato je da je imala ljubavnu vezu s pjevačem Sandijem Cenovim, koji je svojedobno njihovu vezu opisao kao slatku i zabranjenu. Osim toga, Ana je bila u četverogodišnjoj izvanbračnoj vezi s Goranom Stamenkovićem, vlasnikom producentske kuće “Emoušn”.

Za to vrijeme par je 2006. godine dobio kćerkicu Ivu. Ana je 2008. godine ušla u vezu s Mirkom Grubinom, direktorom marketinga obiteljske tvrtke Grubin specijalizirane za ortopedsku obuću.

Vjenčane zavjete izmijenili su 26. siječnja 2006. godine u općini Stari grad. Vijest o njihovom vjenčanju dospjela je u javnost tek godinu dana kasnije. Početkom veljače 2010. Ana je rodila još jednu kćer Zoju.

21. kolovoza 2015. par je proslavio dolazak sina na svijet. Međutim, njihovoj je vezi došao kraj krajem 2016. Unatoč razvodu, zadržali su prijateljski odnos i postigli dogovore u vezi s skrbništvom nad djecom i plaćanjem alimentacije.

Preporučujemo