Dana 15. februara 2003. godine, Christy Johnson, 21-godišnju ambicioznu glumicu, namamio je ozloglašeni ubica Victor Lawrence Paleolog u napuštenu kuću na Hollywood Hillsu. Obećao joj je audiciju za film, ali ju je umjesto toga silovao i ubio prije nego što je njeno tijelo bacio u obližnji kanjon. U martu iste godine, grupa turista koja je šetala kanjonom otkrila je truo miris. U početku su sumnjali da se radi o mrtvoj životinji, ali su na kraju naletjeli na djelomično umotan leš, sa vezanim nogama i raspadnutim crtama lica, što je isprva onemogućilo identifikaciju. Na kraju je istraga otkrila da je tijelo pripadalo Christy Johnson. Uprkos svojoj mladosti i obećavajućoj karijeri, postala je žrtva Paleologovog gnusnog zločina.

Godine 2003., tokom mjeseca februara, jednoj mladoj ženi je nepoznati muškarac pružio priliku za ulogu u filmu o Jamesu Bondu. Međutim, dvadesetjednogodišnjak se nikada nije vratio živ sa “audicije”. Victor Paleologus, koji se predstavljao kao filmski agent, obećao je glumicama kao što je Kristi uspjeh u Holivudu dok ih je namamio na smrt. Kristi nije bila njegova jedina žrtva; lovio je žene od Mičigena do Kalifornije. Kristi, vitka plava djevojka plavih očiju, od svoje devetnaeste godine oduvijek je maštala o karijeri u Holivudu. Preselila se kod bake, koja je živjela tri sata dalje, kako bi povećala svoje šanse za uspjeh. Kristi je pokušavala na raznim audicijama, ali nažalost nijedna nije bila uspješna.

Kristi je 15. februara 2003. posljednji put razgovarala sa svojom majkom, a razgovor je bio kratak zbog Kristine žurbe. Nakon što je obećala da će nazvati sutradan, nije ispunila svoju riječ. Uprkos maminim pokušajima da je dobije dva uzastopna dana, ostala je nedostupna. Zabrinuta, majka je kontaktirala vlasti. Istraga je otkrila da je posljednji poziv Christy bio svojoj majci. Osim toga, njeno odsustvo s posla bilo je neočekivano, jer je bila poznata po svojoj pouzdanosti. U međuvremenu, tijelo Christine Johnson otkrila su četiri turista. Tokom istrage, sudije su pregledale agenta za nekretnine koji je osumnjičenom pokazao nekretnine. Agent je posvjedočio da je pokazao nekoliko luksuznih nekretnina nekome tko tvrdi da je filmski agent.

Međutim, zahtjevi kupaca za zvučno izoliranim prozorima i vratima bili su neobični i iznenađujući. Christy se uputila u luksuzni kvart u Los Angelesu u noći koja će joj promijeniti život. Dobila je instrukcije da locira stan u stilu zamka, ali joj je samo dat opis da nastavi. Stoga je bila prisiljena da se osloni na svoje instinkte da locira zgradu bez tačne adrese.

Preporučujemo