Poznata pop pjevačica je mnoge iznenadila objavom da je dobila sina. Rođenje bebe Marije Šerifović omogućeno je korištenjem surogat majke, a porođaj je obavljen u klinici u Los Angelesu. Nakon ove objave u javnosti se počelo nagađati o identitetu oca djeteta i zamršenosti cijelog procesa. Prema riječima Marije Šerifović, put od želje da ima vlastito dijete do samog dolaska bebe bio je dug. Međutim, njezina nepokolebljiva odlučnost da postane majka tjerala ju je naprijed tijekom cijelog putovanja.

 

Prije par godina sam bila podvrgnuta zahvatu vađenja jajnih stanica i naknadnog formiranja embrija. Nakon niza genetskih ispitivanja, otkriveno je da posjedujem tri održiva embrija. To je dovelo do rođenja Marija. Na pitanje koliki je značaj očinstva djeteta i ima li ono ikakvu važnost, Marija odgovara: Kao rezultat ugovora o povjerljivosti, ne mogu vam otkriti sve detalje; međutim, budite uvjereni da će Mario biti u potpunosti obaviješten kada dođe odgovarajući trenutak.

Zbog nepostojanja surogat majčinstva kao uobičajene prakse u Srbiji, Marija Šerifović odlučila je otputovati u Sjedinjene Američke Države, destinaciju koju zbog osobnih i profesionalnih obaveza posjećuje već niz godina. U Los Angelesu, na jednoj klinici, Marija je prisustvovala rođenju djeteta koje se dogodilo početkom prosinca. Pjevačica je sredinom studenog krenula na put u Ameriku u pratnji svoje majke Verice Šerifović kako bi svojoj surogat majci pružila podršku i pomoć u pripremama za nadolazeći porod. S obzirom na to da Sjedinjene Američke Države posjeduju najsofisticiraniji proces surogat majčinstva, koji uključuje sveobuhvatnu brigu o surogat majkama i brižljivo vođenje računa o pravnim i psihološkim zavrzlamama, Šerifović je donijela odluku da svoje dijete rodi tamo. Posljednje desetljeće Marija redovito putuje u Ameriku, u privatne i poslovne svrhe, i smatra je svojim drugim domom.

Nakon bezbrojnih priprema i bezbrojnih maštanja o tome kako će to izgledati, konačno je stigao i taj trenutak. I moja majka i bliski prijatelji pokušali su mi to opisati, ali riječima se ne može opisati neopisiv osjećaj. Bilo je to nešto uistinu nesvakidašnje. Prvi dodir trajao je ili prekratko ili beskrajno; teško je reći. Navala emocija bila je toliko ogromna da su svi ostali osjećaji na trenutak bili obustavljeni, ispričala je pop zvijezda.

 

 

Preporučujemo