Dragana Mirković je šokirala javnost kada je izdala javno saopštenje u kojem je navela da je nakon 24 godine braka podniejla zahtijev za razvod od svog supruga Tonija Bijelića. Svi su mislili da njih dvoje žive bajku i da su najidealnji par na javnoj sceni a očito da je to bila laž.

Nakon što je pokrenula brakorazvodnu parnicu, Dragana Mirković, poznata pjevačica, nalazi se u izazovnoj životnoj fazi. No, njezina djeca, Marko i Manuela Bijelić, glavni su joj stup snage u ovim teškim vremenima.

  • Marko i Manuela marljivo prate svoju majku na njezinoj turneji na koju je prije nekoliko mjeseci krenula u znak sjećanja na svoju četiri desetljeća dugu karijeru. Kao iskrenu gestu, pedantno su pripremili divno iznenađenje za nju.

Nakon jednog od nastupa, Marko i Manuela Bijelić odlučili su mami priuštiti prekrasan bijeg u Veneciji. Pjevačica je na svom Instagramu radosno podijelila drage trenutke zabilježene tijekom ovog mini putovanja.

Marko i Manuela nakon zadivljujućeg koncerta odlučuju svojoj majci priuštiti posjet očaravajućem gradu Veneciji.

Tijekom intervjua pjevačica je istaknula važnost svoje snage u ovom izazovnom razdoblju, navodeći da joj je podrška djece najveći izvor snage i ljubavi.

Biografija:

Poznata po zadivljujućoj narodnoj glazbi, Dragana Mirković proslavljena je srpska pjevačica s repertoarom koji uključuje hitove poput “Spasi me samoće”, “Samo u pjesmama ruže cvjetaju” ” i “Cvete moj”, između ostalih. Rođena 18. siječnja 1968. u Požarevcu, od kasnih devedesetih živi u Beču. U braku s poduzetnikom Tonijem Bijelićem ponosna je majka dvoje djece, Marka i Manuele. Nevjerojatno je da je s nepunih 15 godina objavila svoj prvi singl, čime je odmah postala najmlađa pjevačka senzacija u bivšoj Jugoslaviji.

  • Tijekom svoje slavne karijere producirala je preko 20 albuma, koji se mogu pohvaliti impresivnom nakladom od 700.000 nosača zvuka. U znak priznanja za njezin izniman talent, Udruženje radio postaja Srbije 1993. godine proglasilo ju je pjevačicom desetljeća, dok ju je dijaspora slavila kao drugu najomiljeniju osobu u Saveznoj Republici Jugoslaviji 

S impresivnom zbirkom priznanja, uključujući devet cijenjenih Oscara popularnosti, Dragana Mirković postala je vladajuća kraljica balkanske glazbe 2008. godine, kako je proglasila bugarska televizijska mreža “Balkanika”. Njezini su koncerti bili veliki događaji, privlačeći gomile do 50.000 oduševljenih obožavatelja.

Na jednom koncertu u Leskovcu 2018. procjenjuje se da je 80.000 glasova sviralo s njezinim. Ne ograničavajući se samo na glazbene vode, Mirković se okušao i u glumi, pa je tako preuzeo glavnu ulogu u filmu “Slatki snovi” te nastupio u dvije austrijske produkcije. Rođena 1968. godine u Požarevcu, svoje formativne godine provela je u obližnjem selu Kasidol, okružena babom i dedom, roditeljima i starijom sestrom Dušicom.

Osvrćući se na svoje odrastanje, Mirković se često prisjeća radosnog i bezbrižnog djetinjstva. Njezine su se težnje u to vrijeme vrtjele oko toga da postane turistički vodič, inspirirane ljubavlju prema engleskom jeziku. Dok je uglavnom uživala u živahnoj glazbi, utjehu je nalazila i u melodijama harmonike svoga djeda Dragutina.

Od samog početka osnovnoškolskog obrazovanja prepoznat je njezin izniman talent koji je doveo do brojnih solističkih nastupa na školskim priredbama i natjecanjima. Kako je odrastala, proširila je svoj repertoar i počela pjevati na raznim proslavama u Kasidolu i okolici, privlačeći pozornost renomiranih glazbenika u Beogradu. S 14 godina roditeljima su se obratili predstavnici cijenjene diskografske kuće “Diskos” s prijedlogom da snimi pjesmu u Beogradu.

Iako zatečen, otac je pristao uz uvjet da prvo završi osnovnu školu. Čim je završila školu, sa ocem se uputila u studio “Košutnjak”, gde je snimila debi singl pod nazivom “Imam nemirnog dečka”. Pjesma je naišla na veliko oduševljenje publike, što je dovelo do izdavanja njenog prvog punog albuma 1984. godine. Na tom albumu nije samo spomenuta pjesma, već i drugi hitovi poput “Uteši me, tužna sam”, “Znam da nosim prsten”. tujo”, “Hej mladiću, baš si šik”, i više.

  • U nedavnom intervjuu Dragana je otkrila da ju je to što je prvi put uživo vidjela glumca Ljubišu Samardžića, nakon što ga je do sada vidjela samo na ekranu, ispunilo neviđenim uzbuđenjem. Unatoč tome što je njezin album prvijenac prodan u više od 150.000 primjeraka, Dragana sada priznaje da tada nije u potpunosti shvatila veličinu svog uspjeha.

Kao dijete željela je postati vukodlak, no njezina karijera onemogućila joj je daljnje školovanje. Na kraju je uspjela završiti Trgovačku školu u Bosni i Hercegovini usklađujući se s profesionalnim obvezama.

Preporučujemo