Lepa Brena je na estradnoj sceni već nekoliko decenija a u bivšoj državi je bila toliko popularna da je to poprimalo oblik drušvtenog fenomena. Brena i danas nastupa i upravo je krenula na svoju novu turneju koja će ne sumnjamo, biti uspješna. 

Brena je krenula na turneju, a koncerti u sarajevskoj “Zetri” ostavili su je potpuno ranjivom, jer je svoje emocije neukrotivo iskazivala na pozornici.U razgovoru s novinarom Brena je nagovijestila skori izlazak nove pjesme koja će razveseliti njezine obožavatelje, spomenuvši da je producira Filip.

Filip, sveobuhvatni producent Aleksandrine turneje, mozak je iza te zadivljujuće pjesme. Do te mjere mi je zarobila srce da iskreno želim da je zabilježim u ime žena svugdje, ne samo na Balkanu nego širom svijeta, kada završimo naše vrijeme u “Zetri“.

Brena je izrazila te osjećaje s dubokim osjećajem, nadajući se da će ova pjesma doista dotaknuti srca svih izuzetnih žena u našoj sredini.

 

  • Filip Živojinović ima drugačiji stav o Lepoj Breni. Iako je biološki vezan za majku Zoricu, koja ima značajno mjesto u njegovim naklonostima, Brena je bila ta koja ga je njegovala i obasipala neizmjernom ljubavlju. Upravo zbog toga dobiva značajnu potporu u etabliranju svog brenda i stvaranju vrhunske glazbe.

Podsjećamo, Filip je za Brenu komponirao jednu od svojih najznačajnijih balada pod nazivom “Boliš i ne pradališ”. Hoće li nova pjesma postići sličan uspjeh, tek se utvrđuje.

Biografija:

Lepa Brena, čije je rođeno ime Fahreta Jahić Živojinović, nadaleko je poznata kao jedna od najpoznatijih pjevačica s prostora Jugoslavije. Rođena 20. oktobra 1960. godine u Tuzli, svoje formativne godine provela je u Brčkom, gdje su joj otac Abid i majka Ifeta omogućili skromno i bezbrižno odrastanje. Zapanjujuće ljepote, Brena ima sestru Faketu i brata Faruka. Školovanje je završila u OŠ “Zaim Mušanović”, gdje je proglašena učenikom generacije.

Osim toga, briljirala je u košarci, iskoristivši svoju impresivnu visinu od 180 cm u svoju korist. Brena je trenirala u cijenjenom klubu “Interplet” u Brčkom. Nadimak Brena dao joj je profesor tjelesnog Vlade Bajera. Kao sedamnaestogodišnjakinja sudjelovala je u srednjoškolskom natjecanju „Mladi graditelji“. Svojom obradom pjesme pokojnog pjevača Kemala Montena “Sviraj još prijatelju” osigurala je prvo mjesto, a potom je počela nastupati uz bend Yudexi na raznim plesnjacima i natjecanjima.

Brena je vrlo brzo krenula u uspješnu solo karijeru, marljivo učeći i izvodeći strane pjesme po želji svoje publike, a ujedno njegujući tradicionalni žanr bosanske sevdalinke u udobnosti vlastitog doma. Ne baš sklona romantici, privukao ju je prvi ozbiljni dečko, koji je igrom slučaja bio 5,6 godina stariji od nje.

Međutim, njihova veza nije potrajala. Godine 1979. odlučila se preseliti u Beograd i upisati studij turizma na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Nažalost, financijski pritisak Abidina oca, koji je radio kao medicinski tehničar i uzdržavao cijelu obitelj, onemogućio joj je nastavak studija. Nevoljko, Brena je morala napustiti fakultet i vratiti se u Brčko. Unatoč tom neuspjehu, nastavila je pokazivati ​​svoj pjevački talent na raznim okupljanjima, zaradivši nadimak “mala koja pjeva rock”.

  • U to vrijeme je grupa Lira Show iz Novog Sada posjetila Brčko u potrazi za novim pjevačem. Fahreta je u početku bila rezervisana prema saradnji sa Sašom Popovićem, dijelom i zbog toga što voli nenarodne pjesme. No, vrlo brzo su našli zajednički jezik i odlučili surađivati, što se Breninih roditelja nije složilo. Unatoč njihovim protivljenjima, hrabro je sjela u vlak i uputila se u Bačku Palanku na svoj prvi nastup. Brzo je osigurala trajno mjesto u novosadskom hotelu Park.

Brena je zapažena ne samo svojom neospornom vještinom već i svojom odjećom koju su neki smatrali neprikladnom. Unatoč tome što je bila suočena s kritikama zbog svoje težine, imala je samopouzdanu sliku o sebi i uživala je u razmetanju svojim tijelom. Kostime koje je osmislila izradila je osobno, unatoč majčinu negodovanju, koja ih je nevoljko sašila.

Preporučujemo