Modna kreatorka Verica Rakočević ima prilično buran prvatni život. Iza sebe ima dva popala braka a u trećem joj je suprug Veljko Kuzmančević koji je puno mlađi od nje. Zajednica Verice Rakočević i Veljka Kuzmančevića odavno se smatra zaista izuzetnim i skladnim brakom po mnogo čemu.Par, koji je prikazan kao posebna vrsta prvenstveno zbog velike razlike u godinama, prema izvješćima vjerojatno neće doživjeti ni prvu godišnjicu braka.Dizajner i skladatelj svake je godine sve više pokazivao da ljubav ne poznaje vremenske granice, učvršćujući činjenicu da su Veljko i Verica suđeno srodne duše.

 

  • Njihov dogovor obuhvaća gotovo sve aspekte, upuštajući se u duge razgovore o umjetnosti koji mogu potrajati do ranih jutarnjih sati; dok se ističu u strastvenim raspravama, ti sukobi ostaju prolazne prirode.

Dizajnerica je svojedobno otkrila i naglasila da unatoč razlici u godinama, koja ponekad zna smetati, niti jedno drugo ne koči, jer priznaje da njezin suprug na stol donosi više od toga da bude emocionalno društvo.

Svjesna sam da će Veljko zauvijek imati moje nepokolebljivo prijateljstvo i uvjerena sam da mi nikada ne bi naudio. Nikad me ne bi iscrpio.

Verica je jednom lokalnom časopisu detaljno ispričala prirodu njihovih sukoba: “Naš odnos obilježen je većim i manjim razmiricama i razlikama u mišljenjima. On preuzima ulogu ‘posrednika’, dok se ja više borim s trajnim nesuglasicama.”

 

Usred naših prepirki, on često nudi jedinstven prijedlog: “Dođi, otpjevat ću ti serenadu uz violinu.” Iako postoji bezbroj aspekata koji me muče u vezi s njim, u konačnici, ne mogu zamisliti da sam uz bilo koga drugog usred ovih sukoba.

Veljko i ja imamo različite načine izražavanja ljubavi. Dok ja više volim verbalnu komunikaciju, Veljkova bit je jedinstvena, a njegove manifestacije ljubavi su različite. Često mi je teško razumjeti ga jer je nevjerojatno emotivan. No, tijekom svađe zna se ponašati divlje i neukroćeno, gotovo poput divljaka iz dubine šume. Unatoč tim razlikama, vjerujem da je za svaki brak ključno omogućiti svakom supružniku da ima svoj vlastiti prostor.

U trenutku odluke utvrdila je da je bitno da svaki pojedinac ima svoj osobni prostor, spavaću sobu u kojoj može slobodno raditi i izražavati se, koliko god to bilo privlačno ili neprivlačno. Međutim, kada se nađu zajedno na noći, fokus im je na stvaranju romantične i intimne atmosfere, potpuno usmjerene jedno prema drugome.

 

  • Verica čvrsto vjeruje da je održavanje osjećaja tajanstvenosti i prešućivanje nepotrebnih informacija u prisutnosti njezine drage osobe ključno za očuvanje njezine ženstvenosti.

Suprotno tome, skladateljica koja se nedavno odvažila na područje slikarstva može se usredotočiti na potrage koje je ne moraju nužno očarati.

Sindikat Verice Rakočević i Veljka Kuzmančevića od samog početka funkcionira na ovaj način, a do sada se pokazao kao optimalno rješenje.

Posljedice toga rezultirale su brojnim pojedincima koji su se našli pred brakorazvodnim parnicama, a istaknuti primjeri su Haris i Melina Džinović, Nataša Bekvalac i Dača Ikodinović, koji su otvoreno priznali svoje zajedničke prakse.

BIOGRAFIJA

Rođena 23. travnja 1948. u Podujevu, u vrijeme dok je ono bilo u sastavu Jugoslavije, glasovita stvarateljica započela je svoj obrazovni put završivši prvi razred osnovne škole s nepunih pet godina, da bi potom nastavila školovanje u Dobanovcima da bi završila ostatak svog osnovnog obrazovanja.

Po dolasku u Beograd, Verica je završila IX beogradsku gimnaziju sa odličnim uspehom. Potom je nastavila studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, specijalizirala se za pedagogiju. No, odlučila je prekinuti studij tijekom druge godine navedenog fakulteta i prebacila se na drugu ustanovu, Fakultet za defektologiju, gdje nažalost nije završila školovanje.

Tijekom svog akademskog bavljenja, Verica je upoznala svog prvobitnog supruga i kasnije s njim začela dijete, što je dovelo do njihovog braka. Zbog toga je prešla na Višu defektološku školu, gdje je briljirala u studiju usmjerenom na maloljetničku delinkvenciju. Nakon ovog uspjeha, Verica je uspješno završila srednju tekstilnu školu u Loznici.

Prije globalnog priznanja u modnoj industriji, domaćoj i međunarodnoj, Verica je imala radni staž koji je uključivao rad kao stjuardesa u JAT-u i službu arhivista u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Preporučujemo