Kad su Selena Gomez i Justin Bieber tek počeli hodati, bili su mladi i bezbrižni, no njihova je romansa brzo zaokupila pozornost svijeta koji ih je prozvao suštinskim zaljubljenim golupčićima. Njihova veza trajala je osam godina, od 2010. do 2018., a u tom su razdoblju bili tema stalnih medijskih napisa. Paparazzi su ih nemilosrdno progonili u potrazi za najnovijom reportažom i nedvojbeno su bili par o kojem se najviše pričalo u svoje vrijeme.

Selena je jednom izrazila svoju naklonost Justinu nakon njihovog prvog susreta, rekavši da je bio tako dobro odgojeno dijete da se osjećala kao da mu je starija sestra. Kako je vrijeme prolazilo, njihovo prijateljstvo je cvjetalo, što je dovelo do romantične veze 2011. Veza je javno potvrđena nakon što se par poljubio na proslavi Nove godine. Nakon toga su počeli živjeti zajedno. Tijekom razgovora, Justin se prisjetio vremena kada su on i njegova partnerica bili duboko zaljubljeni jedno u drugo. Imali su snažan osjećaj za prijateljstvo i uvijek su bili tu jedno za drugo. Napomenuo je da je iz te veze puno naučio. Kad je imao 18 godina, odlučio je preseliti kod Selene, što je usporedio s brakom. U tom trenutku njegova života suživot s djevojkom bio je izazov. Kad bi nešto pošlo po zlu, on i Selena bi se jako uzrujali i intenzivno bi se svađali zbog njihove intenzivne emocionalne privrženosti. Justin vjeruje da je ljubav odluka, a ne samo emocija. Smatra da su medijski prikazi ljubavi često nerealni i neslični stvarnosti.

Par je prije tri puta prekidao, no svaki put su se brzo pomirili. Godine 2014. obnovili su svoju romansu, a pomirenje je službeno postalo u rujnu te godine. No, priča se da su se sljedećih mjesec dana ponovno razdvojili. Iako je razlog njihovog drugog prekida nepoznat, valja istaknuti da se on dogodio nakon što je Bieber viđen u društvu Kendall Jenner u Parizu. 2017. obnovili su vezu, da bi prekinuli pet mjeseci kasnije. Izvori sugeriraju da oni koji su im bili bliski nisu odobravali njihovo ponovno okupljanje, jer je par vjerovao da nanose štetu jedno drugome. Javna pozornost njihove zajednice bila je ogromna i oboje su se osjećali kao da ih progoni veza u koju više nisu ulagali.

Nakon što sam se uhvatila u koštac sa svojom tjeskobom, konačno sam skupila hrabrosti da prekinem vezu. Vjerovala sam da moram izdržati najgore kako bih postigao sreću. Ispostavilo se da je to bila najkorisnija odluka koju sam ikada donijela. Selena Gomez iskreno priznaje svoje iskustvo. Nekoliko mjeseci nakon njihovog prekida, stigla je iznenađujuća objava da je Justin Bieber oženio Hailey Baldwin. Mlada balerina i manekenka prihvatila je prosidbu Justina Biebera. “Trenutno proživljavam najbolje razdoblje u svom životu. Biti u braku je izvanredna nova odgovornost koja me naučila vrlinama strpljenja, povjerenja, odanosti i ljubaznosti – a sve to doprinosi osobnom rastu. Valja napomenuti da su pjevač i manekenka prije braka donijeli zajedničku odluku da neće upuštati nikakve seksualne aktivnosti. Ova odluka je potvrđena i poštovana sve dok se nisu vjenčali. Prema Justinu u intervjuu za Vogue, odluka o celibatu bila je najkorisnija odluka koju su on i njegova partnerica ikada donijeli. Ova odluka je donesena iz poštovanja prema njihovoj vjeri, a ne zato što im je Bog nametao pravila. Justin vjeruje da ih je celibat trebao zaštititi od budućih slomljenih srca i boli. On je osobno prakticirao celibat gotovo godinu dana prije nego što je upoznao Hailey, a smatra da je za svoju odanost nagrađen time što je blagoslovljen svojom sadašnjom partnericom.

 

Iako se par naposljetku odlučio za veliko vjenčanje godinu dana kasnije, sa 150 uvaženih gostiju, Selena Gomez se za to vrijeme borila sa svojim osobnim borbama. Nakon što je iskusila niz izazova koji proizlaze iz vlastitih problematičnih sklonosti, primljena je u psihijatrijsku ustanovu. Tijekom boravka, osim lupusa, dijagnosticiran joj je i bipolarni poremećaj. Na kraju je podvrgnuta transplantaciji bubrega kao rezultat potonje dijagnoze. Selena Gomez je ispričala da se dugo borila s kaosom u svom umu, što je rezultiralo osjećajem da je pogrešno postavljena i povremeno malodušna. Međutim, 2020. godine utvrđeno je da ima bipolarni poremećaj, što je donijelo značajne promjene u njezin život. Napokon je dobila rješenja za pitanja koja je dugo tražila. Ovo shvaćanje povećalo je njezinu svijest i smanjilo njezin strah. Zbog toga se odlučila suzdržati od ulaska u novu vezu. Danas nije poznato da li ima ljubavnog partnera ili je još uvijek sama.

Preporučujemo