Maja Volk se aktivno  bavi pisanjem, glazbom i istraživanjem zdrave prehrane. Osim toga, predaje na četiri različita fakulteta, a prvenstveno je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Napisala je više romana za odrasle i djecu, kao i nekoliko zbirki poezije i poučnih tekstova. Producirala je i vodila radijske i televizijske programe te napisala scenarije za dva filma. Nadalje, jedna je od rijetkih osoba vještih u izvođenju fado glazbe u regiji, te je vrlo tražena gošća u TV programima. Maja Volk je i vrsna kuharica a podijelila je svoj omiljeni recept.

Torta od vanilije je slastica koja nas podsjeća na djetinjstvo i topla, utješna sjećanja na bakinu kuhinju. Takav je slučaj i sa kćerkom Maje Volk Milenom, koju ovaj klasični kolač također veže uz nostalgiju. No, važno je napomenuti da kolači od vanilije nisu baš najzdravija  poslastica, jer obično sadrže margarin, brašno i šećer. Unatoč tome, Maja Volk osmislila je recept za zdrave kolače od vanilije koji se pripremaju za samo 15 minuta. Ovi kolači ne samo da su zdravija alternativa tradicionalnom receptu, već su i jednako ukusni.

Sastojci:

15 urmi

Potrebna količina bademovog brašna je 200 grama.

Težina kokosovog brašna koje se koristi u ovom receptu je točno 150 grama.

Jedan avokado, koji je na pola puta do potpunog sazrijevanja.

Mala količina cimeta.
Količina potrebna za ovaj recept jednaka je tri žlice kokosovog ulja.

 

 

Nakon što sve sastojke stavite u blender, dobro ih izmiksajte. Zatim rukama oblikujte smjesu u kuglice. Za sušenje kuglica stavite ih u pećnicu zagrijanu na 40 stupnjeva. Vaš će dom ponovno biti prožet poznatim mirisom djetinjstva, a svojim najdražima moći ćete ponuditi cjelovitiji i hranjiviji međuobrok.

Preporučujemo