Tijekom raspada Jugoslavije u prosincu 1991. pojavio se značajan događaj koji je skrenuo pozornost s potresnih izvješća o tekućem sukobu.  Tada mnogi nisu bili ni svjesni da se zajednička država  raspada i nestaje. Poznata balkanska zvijezda Brena i teniser Slobodan Boba Živojinović donijeli su važnu odluku da se udruže u braku.

Iskoristivši priliku za proslavu značajne prekretnice, voljenaLwepa Brena  odvojila je vrijeme da uputi iskrene čestitke i svom suprugu i sebi na trajnosti njihovog braka. Dijeleći par nostalgičnih snimaka od 7. prosinca, jedna od fotografija podsjetila je na važan događaj koji se dogodio 32 godine u prošlosti.  O raskošnom događaju održanom u renomiranom beogradskom hotelu “Interkontinental” i danas se priča. Odavno je nadmašilo impresivnu oznaku “vjenčanja desetljeća” i s punim pravom zaslužilo prestižnu titulu vjenčanja stoljeća na ovim prostorima. Povijesni zapisi pokazuju da je to bila ekstravagantna afera, s procijenjenom cijenom od 50.000 njemačkih maraka, što je bilo značajno bogatstvo u to doba.

Svadbeno veselje bilo je veličanstveno, s nevjerojatnih 650 jela pomno pripremljenih za tu priliku. Sama torta bila je veličanstvena kreacija, sa pet katova ukrašenih jestivim gramofonskim pločama i teniskim reketom. Darovi su pristizali sa svih strana svijeta, a među njima i velikodušni prilog kuma Borisa Bekera u obliku najnovijeg “mercedesa”. A usred svega toga, Brena je zračila ljepotom u svojoj izuzetnoj vjenčanici renomirane francuske modne kuće “Dior”. Ova izuzetna haljina šivana je po mjeri imajući nju na umu. Odabrala je sofisticirani stil koji pristaje, izrađen od luksuznog satena i svile, u netaknutoj bijeloj nijansi. Haljina ima šarmantne puf rukave, delikatne čipkaste naglaske, a nadopunjena je zadivljujućom ogrlicom. Na temelju prepoznatljivostikreatora, naša nas procjena navodi na zaključak da je vjenčanica nedvojbeno bila skupa investicija, koja se vjerojatno svrstava među najekstravagantnije u analima lokalnih vjenčanja.

Na svoj poseban dan okitila se tradicionalnim velom, uz zadivljujući bidermajer aranžman sastavljen od živih crvenih ruža. Činilo se da će joj ovaj prefini buket, koji je vješto ulovila njezina kolegica Dragana Mirković, donijeti i njoj samoj neizmjerno bogatstvo i sreću što se i dogodilo, te ju je 2000. godine doveo do vjenčanja s uspješnim i mladolikim poduzetnikom Tonijem Bijelićem. Njihova vječna ljubav svečano je ozvaničena 28. rujna u čarobnom gradu Beču,no oboje su željeli +skromnu proslavu, lišenu ekstravagantne pompe i okolnosti.

 

Preporučujemo