Godine 1982. slovenska ljepotica Bernarda Marovt okrunjena je u Zagrebu za Miss Jugoslavije. Njezine zadivljujuće crte lica učinile su je jednom od najljepših pobjednica izbora u regiji. No, njezina je nepažnja na kraju dovela do značajnih posljedica. Bernarda je svojom prirodnom ljepotom oborila mnoge s nogu i pričalo s da ima velike šanse da osvoji tiulu Mis svijeta.

Publikacija “Start” koristila je njezine golišave fotografije u svom kalendaru iz 1982. godine, koji je u vrijeme socijalizma bio zamjena za “Playboy”. Ove Bernardine fotografije uzrokovale su prodaju kalendara u nevjerojatnih 350.000 primjeraka, ali i diskreditaciju na izboru za najljepšu ženu svijeta u Londonu. Na takmičenju nije zbog toga mogla učestvovati ali je postala poznata širom planete.

Unatoč svim drugim čimbenicima, tridesetak fotografa iz različitih krajeva svijeta jednoglasno ju je prozvalo oličenjem fotogenične ljepote. Osim toga, bila je prepoznata kao vodeći model u Italiji i cijeloj Europi. Zarada u vrhuncu karijere dosegla je vrtoglavih 2500 eura dnevno. Čak i kad je zašla u sedmo desetljeće, njezina ljepota ostaje neokrznuta. Njezina karijera modela i reklamne glumice još uvijek je u punom zamahu, a aktivno sudjeluje u organizaciji modnih revija i događanja. Provodeći svoje vrijeme između Slovenije i Italije, nastavlja napredovati u svojoj profesiji.

Manekenstvo joj je oduvijek bilo prioritet, a ove godine tome se posvećuje u potpunosti. Osim toga, otisnula se u poduzetnički svijet otvorivši manekensku školu u svojoj domovini Sloveniji i osnovavši modnu agenciju u Italiji. Nadalje, već nekoliko godina sudjeluje u koordinaciji svjetskog natjecanja fotomodela u Sloveniji. Osim toga, osnovala je instituciju za modele koja zadovoljava potrebe obuke mlađe generacije.

Preporučujemo