“Sretni ljudi”, renomirana serija domaće kinematografije, nosi titulu jedne od najomiljenijih svih vremena.  I dan danas se reprizira na nekim televizijama i uijek ima veliku gledanost. Uz kultnu glumačku postavu, serija je također slavna zbog svoje nezaboravne tematske pjesme, “Topolska 18. Glumica Snežana Savić u ulozi Maline Vojvodić, bogatašice zagonetne povijesti, donosi zadivljujuću izvedbu pjesme u ovoj renomiranoj produkciji.

 

Razlog uvrštavanja ove specifične ulice u poznatu baladu velikom broju ljudi ostaje nepoznat. Smeštena na Vračaru, Topolska ulica važi za jednu od najmirnijih i estetski najprijatnijih ulica u gradu. Tijekom intervjua Snežana Savić, pjevačica ove pjesme, otkrila je identitet pojedinca koji živi na ovoj adresi i scenaristu Siniši Paviću rasvijetlila značaj ove ulice. Upravo u Topolskoj 18 stanovala je Ljiljana Pavić, supruga poznatog scenarista, koja je bila i njegova koscenaristica.

Važno je napomenuti da je produkcija televizijske serije “Sretni ljudi” bila suočena sa značajnim izazovima zbog ekonomskih previranja u Srbiji u to vrijeme. Visoka stopa inflacije rezultirala je niskim plaćama, što je u konačnici dovelo do odlaska nekoliko glumaca iz omiljene serije, među kojima i slavna Lola koju je utjelovila Tanja Bošković.

Kad sam saznao za Tanjin odlazak, reagirao sam smireno i s razumijevanjem. Izrazio sam zahvalnost za njezine doprinose i uvjerio je da se njezina odluka poštuje. No, ova je vijest zadala značajan udarac “Sretnim ljudima” jer su izgubili dva ključna glumca koji su bili temelj naše produkcije. Zamislite samo kakav bi bio učinak da odu i Dragan Bjelogrlić i Marko Nikolić koji je Gigu utjelovio u “Boljem životu”, primijetio je tada Siniša Pavić.

Preporučujemo