Jelena Karleuša je poznata kao osoba koja nema dlake na jeziku. Slavna pop zvijezda u svom se službenom priopćenju posebno osvrnula na tragičnu situaciju reality lica Marka Janjuševića. Naglasila je razorni učinak cyberbullyinga, istaknuvši nesretan ishod Janjuševićevog brata Mihaila koji si je oduzeo život. Međutim, točan uzrok smrti nije službeno potvrđen. Vijest na internetu govorila je o tragičnom samoubojstvu Janjuševa brata, lika iz reality showa, koji je, pretpostavlja se, skončao vlastiti život zbog nemilosrdnog zlostavljanja i uvreda s kojima se suočavao na društvenim mrežama.

 

Jelena Karleuša započela je svoje izlaganje izražavanjem dubokog dojma koji osjeća kada svjedoči razornim posljedicama raširene zlonamjernosti na internetu, otkrivajući da je i ona osobno iskusila posljedice te nevolje. Iskreno suosjećam s onima koji nemaju dovoljno otpornosti da izdrže napade internetskih napada i mržnje, jer sam svjesna da internetski psihopati nemilosrdno ciljaju te pojedince u velikom broju, koristeći najpodmukle i uvrnute metode koje mogu nanijeti teške psihičke rane, čak i kod najotpornijih.

– Upoznata sam s ovom informacijom, kao i svi vi – rekla je ona, napomenuvši da je poduzela korak blokiranja određenih pojedinaca zbog prisutnosti agresije na internetu, među kojima su Marko Janjušević i pjevač Sloba Radanović.

Razlog zbog kojeg sam poduzela akciju blokiranja Janjuša iz reality showa na Instagramu bio je isključivo nemilosrdni niz pogrdnih komentara koje je uputio meni, iako osobno nije znao tko sam. No, važno je napomenuti da on nije jedini počinitelj takvog ponašanja. Jelena Karleuša izrazila je žalosnu potrebu da blokira brojne poznate pojedince, među kojima je i pjevač Slobodan Radanović, zbog nemilosrdnih i ponižavajućih uvreda koje je pretrpjela na internetu. Radanović, koji se predstavlja kao branitelj žena, više je puta preko internetskih platformi napadao nju kao ženu i majku.

Preporučujemo