Ćerke Marijane Mateus i Miodraga Kostića su sticale obrazovanje u inostranstvu, a poznato je da su se samo jednom pojavile pred objektivom fotoreportera. To se desilo kada su Dajana i Anđela bile veoma male, verovatno u periodu kada su tek počele osnovno školovanje. Na tim fotografijama su zabeleženi i njihov brat Aleksandar, kao i sama Marijana, što ukazuje na to da je, uprkos odsustvu Kostića, cela porodica bila zajedno.

 

Nakon nekoliko godina, ovakvih fotografija je bilo sve manje, s obzirom da su deca kreatorke i biznismena ubrzo napustila zemlju i krenula u inostrane obrazovne internate. Ova odluka da sin i ćerke Marijane Mateus odu iz zemlje brzo je rezultirala njenim razvodom od Miodraga Kostića. Već tada se šuškalo da je Kostić bio u vezi sa pop zvezdom Natašom Bekvalac. Marijana je nakon rastanka sa biznismenom pronašla sreću pored trenera Lotara Mateusa, zadržavši njegovo prezime. Nažalost, ni taj brak nije dugo potrajao. Dizajnerka je naglašavala da joj je prioritet odgajanje dece i da trenutno nije spremna za ozbiljnu vezu, pogotovo ne s muškarcem koji ne razume važnost majčinske predanosti prema svojim naslednicima. Ovo je možda bio jedini put kada je Marijana pomenula svoju decu, budući da je pažljivo izbegavala razgovore o njima, njihovim karijerama, a naročito o njihovom emotivnom životu.

 

“Retko govorim o svojoj deci. Oni ne žele da budu izloženi javnosti, i ja poštujem njihovu odluku” – istakla je. Starija ćerka Marijane Mateus i Miodraga Kostića, Dajana, završila je prestižnu školu “Le Rosej” u Švajcarskoj, koju su pohađali članovi kraljevskih porodica i poznate ličnosti. Tokom školovanja, upoznala je Damira Ahmetova, sa kojim se preselila u London, gde su oboje nastavili studije. Ona je završila menadžment, a on finansije. Venčali su se 2016. godine i uživaju u harmoničnom braku. Njen suprug je naslednik jednog od najuticajnijih Ukrajinaca, oligarha Rinata Ahmetova. Njihov sin Aleksandar je uspešan poslovni čovek, poveren mu je značajan deo očeve poslovne imperije, dok su informacije o najmlađoj, Anđeli, prilično ograničene. Rođena je 1997. godine na Floridi i živi na relaciji Srbija-London-Amerika. Sticajem okolnosti, završila je Akademiju dramskih umetnosti.

 

 

Preporučujemo