Goran Ivanišević, koji je ime dobio po majci, rođen je 13. septembra 1971. godine u gradu Splitu. Njegov otac Srđan je bio profesor mašinstva, a majka hemijski inženjer. Ima stariju sestru Srđanu. U djetinjstvu je, kao i mnogi drugi dječaci, uživao u košarci, fudbalu i trčanju u slobodno vrijeme. Kao kros-kantri, osvojio je ukupno pet titula prvaka. Već u mladosti se vidjelo da je Goranu predodređen uspjeh u svijetu sporta. Kada je prvi put zakoračio na teniski teren shvatio je svoju pravu strast u životu.

 

Ova značajna prilika ne samo da je promijenila Goranov život već je značajno utjecala na njegovu porodicu i cijeli narod. Nakon pobjede na Vimbldonu, Goran Ivanišević se povukao iz tenisa zbog operacije. Iako je pokušao da se vrati 2004. godine, poražen je od Lleytona Hewitta tokom trećeg kola turnira. Ivaniševićev trijumf na Vimbldonu učvrstio je njegovo mesto u istoriji “belog sporta”. Trenutno radi kao trener najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića. Njih dvojica su se izgleda pronašli na odgovarajućoj talasnoj dužini kada se pogledaju uspjesi Novaka. Tokom utakmica sa visokim ulozima, Ivanišević žustro razgovara sa svojim štićenikom i javno ga bodri sa neviđenim entuzijazmom.

Ovu funkciju obavlja od 2019. godine i nastavlja nizati uspjehe kao trener. Podaci koji se odnose na Ivaniševićev lični život su oskudni. No, javno je poznato da je Nives Čanović, koja se smatra jednom od najsjajnijih žena Hrvatske, izrazila svoju sreću. Par je krajem 2017. godine održao privatno vjenčanje u jednom zagrebačkom restoranu. Nives je nagovijestila da će postati gospođa Ivanišević objavivši fotografiju proslave na društvenim mrežama. Uz fotografiju je napisala tekst omiljene pesme Petra Graše: „Ako pitaju, voli, imamo li sve, reci – da, imamo sva bogatstva sveta.

Iako Ivanišević i njegova supruga ne razgovaraju otvoreno o svojim ličnim poslovima, na Instagram profilu njegove partnerke povremeno se pojavljuju djelići njihove porodične kuće u kojoj se njihov sin Oliver neguje u privatnosti i s ljubavlju. Duo savjesno nastoji zaštititi svoje dijete od pogleda javnosti. Stan porodice Ivanišević je luksuzan, sa bež i sivom paletom boja i prostranim sobama ukrašenim jedinstvenim umjetničkim djelima i živopisnim nijansama na zidovima. Osim toga, porodica uživa u ogromnom prostranstvu zadivljujuće terase.

Preporučujemo