Šaban Šulić bio je poznat kao kralj narodne glazbe, a njegova popularnost proširila se cijelom bivšom Jugoslavijom. Svi su bili šokirani kada se saznalo da je poginuo u saobraćajnoj nesreći prije skoro pet godina. No, ljubav i obožavanje koje su Šapčani gajili prema njemu nije imala premca ni jedna poznata osoba. Ne čudi podatak da je Šauliću prioritet bio posjetiti rodni grad i svoju Mahalu kad god je to moguće. Ovo je mjesto gdje i danas živi njegova rođena sestra Sarajka, a majka Ilduza do svoje smrti.

Novinari su nedavno posjetili ulicu u kojoj su Šaban i njegov rođak Hasan Dudić zajedno odrasli. Tijekom ovog posjeta njihovi susjedi pohvalno su govorili o Šabanu, kralju narodne glazbe. Ispričali su i priču o njegovoj majci, koja je bila poznata u cijelom Šapcu. Prema riječima jednog od njezinih susjeda, Ilda je bila izuzetna žena koja je uvijek bila spremna dijeliti s onima oko sebe. Prve trešnje iz svoje berbe velikodušno je nudila djeci u susjedstvu. Njezina ljubav prema glazbi također je bila nadaleko poznata, a često bi odvojila vrijeme za slavlje i počast glazbenicima pjevajući i plešući s njima. Ildu su svi koji su je poznavali jako voljeli.

Sarajka, Šabanova sestra, o njihovoj majci govori samo lijepe riječi. Osim toga, Sarajka je otkrila tajnu koja je dosad bila neotkrivena. Iako je bila muslimanka, Sarajkina majka je imala duboku ljubav i poštovanje prema ljudima i praznicima. Čak je i Uskrs slavila farbajući jaja i dijeleći ih svojim susjedima. Osim toga, često se molila Svetoj Petki i Svetoj Petki u nadi da će vidjeti sina Sabana. Kako kaže Sarajka, molitve njene majke bile su uslišane za nepuna tri dana, jer bi se Šabana neizostavno pojavila na njenom kućnom pragu.

Druga Šabanova kći dobila je bakino ime Ilda. Priča se da je Šabanova majka bila jedna od najljepših žena u Šapcu, a oni koji su je poznavali svjedoče o njenoj ljepoti. Kažu i da je unuka naslijedila ne samo ime, već i markantan izgled.

Preporučujemo