Jedan od najomiljenijih glumaca iz Jugoslavije bio je Aljoša Vučković. Veliku popularnost stekao je ulogom dr. Ive Lukšića, glavnog zavodnika u popularnoj seriji “Bolji život”. Prije ove uloge proslavio se i onom u seriji Malo misto. No, unatoč uspjehu, zbog teške bolesti povukao se iz javnosti. Zbog težine bolesti Aljoši Vučkoviću nije preostalo ništa drugo nego napustiti glumačku karijeru.

Prije nekoliko godina Aljoša Vučković nije želio otkriti o kakvoj se bolesti radi, navodeći da zbog lošeg zdravstvenog stanja nije u mogućnosti raditi. “Ne obavljam nikakve zadatke”, rekao je, “i ne osjećam se dobro zbog bolesti. To je jedan od razloga zašto nisam uključen ni u kakve aktivnosti. Razmjeri Vučkovićevih izazova bili su nepoznati sve dok se u javnosti nije pojavio primjetno mršav, izgubivši kosu i brkove koji su godinama doprinosili njegovoj privlačnosti.

Njegove fotografije u tom razdoblju izazvale su tugu među njegovim pratiteljima koji su strahovali da se voljeni glumac neće moći izboriti s teškom bolešću. Srećom, u međuvremenu je otkriveno da su oni koji su imali takve misli bili u zabludi.

Na društvenim mrežama osvanula je fotografija koja navodno odaje da se Aljoša oporavio od teške bolesti. Nakon dužeg vremena, konačno sam imao zadovoljstvo ponovno se naći sa svojim dragim prijateljem Aljošom Vučkovićem. Bilo mi je neizmjerno drago vidjeti ga ponovno. Vlado Georgiev nedavno je izrazio zadovoljstvo životom, poprativši fotografiju sebe i Vučkovića. Na slici je dobro poznati Vučkovićev osmijeh koji je godinama bio odsutan iz naših života. Sada je poznato da se Alčjoša vratio i glumi i da se priprema za predstavu u pozorištu.

Preporučujemo