I dok je raskošna obiteljska vila Mile Kitića i Marte Savić na Dušanovcu poznata po svojoj raskoši, važno je napomenuti da je skromna rodna kuća Mile Kitića u selu Donji Cerani sušta suprotnost raskošnom stilu života koji je pjevač ostvario uz  njegova marljiva nastojanja. U godinama njegova formiranja kuća nije bila nimalo poželjna, no kako je vrijeme prolazilo, Mile je preuzeo na sebe sanaciju eksterijera, sređivanje prostora i osigurao mještanima u rodnom mjestu glatku asfaltnu podlogu.

 

U svojim prošlim interakcijama s medijima, pjevač je opisao svoja iskustva izazovnog odrastanja i teškoća života u siromašnim uvjetima. U djetinjstvu sam došao na ovaj svijet u ruralnom okruženju. Naša obitelj se sastojala od petero djece, a život je ovisio o poljoprivredi. Iako nas nisu smatrali siromašnima, nismo se mogli prepustiti svim našim željama, poput posjedovanja kvalitetnog bicikla i drugog luksuza. Ipak, imali smo dovoljno za preživljavanje s obiljem hrane, pića i stoke.

Tijekom mog djetinjstva živjeli smo u kući opremljenoj peći na osami, ostavljajući ostale prostorije lišene topline. Osim toga, često sam spavao u vlažnim prostorima, na madracu prepunom plijesni. Naša odjeća i obuća bili su daleko od zadovoljavajuće, ali unatoč tim okolnostima, naše zdravlje je ostalo netaknuto. Kaže se da pojedinci koji ustraju kroz poteškoće tijekom formativnih godina i kasnije imaju potencijal uživati ​​u produženom životnom vijeku.

Po dolasku u Beograd stanovao je kod bliskog prijatelja koji je slučajno bio fotograf. Ovaj prijatelj ne samo da mu je osigurao mjesto za boravak, već mu je i pružio financijsku pomoć dok pjevač nije mogao sam zaraditi. Nakon što je postao poznat i tražen uspio je priskrbiti pravu vilu za svoju porodicu.

Preporučujemo