U svijetu ima puno genijalnih umova koji nkada ne dostignu svoj potencijal, ali to sa ovim dječakom nije slučaj.Kad je napunio šest godina, dječak je već završio osnovnu školu. Nevjerojatno je da je u dobi od devet godina krenuo na studijsku ekskurziju u Belgiju. Ono što dodaje intrigu njegovoj priči je da je diplomirao u dobi od 11 godina. Upravo prošle godine, postigao je još jednu prekretnicu stekavši magisterij iz kvantne fizike na cijenjenom Sveučilištu u Antwerpenu.

 

Loren, izvanredan pojedinac, zapanjio je globalnu zajednicu svojom izvanrednom inteligencijom od nježne dobi od 13 godina. Pojavila su se nedavna izvješća koja otkrivaju njegovu želju da se upusti u doktorat. putovanje. Aleksandar Simons, Lorenin otac, otkrio je da će njegov sin upisati ugledni doktorski studij iz prirodnih znanosti na renomiranom institutu Max Planck u Njemačkoj. Loren je prethodno surađivao s timom znanstvenika u ovoj instituciji kako bi se upustili u revolucionarni istraživački pothvat usmjeren na korištenje laserske tehnologije za identifikaciju stanica raka u uzorcima krvi. Iako Aleksandar nije otkrio eksplicitne pojedinosti o inicijativi, naznačio je da će ona obuhvatiti različite discipline poput kemije, medicine i fizike.

 

Očekuje se da će Loren, izvanredno čudo od djeteta, posvetiti značajan dio svog rasporeda izvođenju laboratorijskih eksperimenata i istraživanja. Trenutno se nalaze u Hrvatskoj i sudjeluju u programu ugledne udruge “Mreža Nikole Tesle”. Loren Simons, briljantan pojedinac, bio je na pragu postizanja izvanredne prekretnice kao najmlađi diplomant sveučilišta u svijetu. Nažalost, njegova potraga za obrazovanjem na prestižnom sveučilištu Eindhoven u Nizozemskoj naglo je prekinuta 2020. godine zbog spora oko očekivanog datuma diplomiranja. Stekavši globalno priznanje, iznimni mladi genij na putu je da završi svoju diplomu elektrotehnike na Sveučilištu u Eindhovenu, učvršćujući svoju istaknutost kao najmlađi pojedinac koji je diplomirao na nekom sveučilištu

Unatoč početnom planu Lorena i njegovih roditelja da završe sve potrebne ispite prije njegovog rođendana 26. prosinca, sveučilište ih je obavijestilo da to više nije izvedivo. Međutim, u svom priopćenju sveučilište je priznalo Lorenov izniman talent i izvanredna akademska postignuća. Sveučilište mu je pružilo primamljivu priliku, ponudivši ubrzani nastavni plan i program koji bi mu omogućio da završi svoje obrazovanje do sredine 2020. godine. Međutim, unatoč privlačnosti ove ponude, Lorenovi roditelji su donijeli odluku da je odbiju, što je dovelo do toga da je on na kraju završio studij u Eindhovenu. Njegov otac primijetio je da su njihovi planovi za Lorenin doktorat na drugom sveučilištu besprijekorno pali u vodu. Potaknut genijem Nikole Tesle, briljantni um iz Belgije otkrio je svoju pravu svrhu u proučavanju sintetskih organa i, na kraju, konstruiranju potpunog umjetnog tijela unutar zidova svog privatnog laboratorija. U početku su Lidija i Aleksander Simons, roditelji dječaka, sumnjali u izvanredne sposobnosti koje su baka i djed pripisivali njihovom sinu. Ipak, te su sumnje brzo iskorijenjene kada je njegov učitelj iznio uvjerljiv dokaz njegove iznimne nadarenosti. Lorenova izvanredna osobina, kako je primijetila mama Lidija, bila je nešto što ih je odmah zaokupilo. Tata se nadovezao na razgovor, spomenuvši da su dobili informacije o njegovoj nevjerojatnoj spužvastoj sposobnosti. Loren posjeduje prirodnu sposobnost da bez napora upija informacije. Uvjeren sam da njegovi pravi talenti leže u području istraživanja i korištenja svog znanja za revolucionarna otkrića. Ipak, moramo biti oprezni da ga ne opteretimo pretjerano. Trebao bi imati slobodu slijediti svoje interese bez ograničenja. Od iznimne je važnosti da pronađemo skladnu ravnotežu između poticanja njegovih sposobnosti i pružanja radosti bezbrižnog djetinjstva.

Preporučujemo