Internet je bio preplavljen neobičnom pričom o paru, koja se pokazala pravom senzacijom. Posebno je njihov vjenčani dar izazvao veliku pažnju i postao atrakcija sama po sebi. Nepobitna je činjenica da nijedan brak ili intimna veza ne može postojati bez povremenih nesuglasica i napetosti. No, nesvakidašnja priča o paru koji je dobio dar koji je trebao spasiti njihovu vezu, ali ga je odlučio ostaviti neotvorenog gotovo cijelo desetljeće, fascinirala je brojne korisnike interneta.

U rujnu 2007. Katie i Brandon Gan, porijeklom iz Michigana, sklopili su sveti brak. Tijekom svadbenog veselja par je od Katiene tete dobio na dar omotnicu. Teta ih je uputila da ga ne otvaraju odmah i rekla da sadrži “rješenje za očuvanje njihovog braka”. Teta je jasno dala do znanja kada i kako trebaju otvoriti kuvertu, naglasivši da se otvara samo u slučaju većeg neslaganja. Nakon vjenčanja, par je ostavio kuvertu na policu i zanemario je. Tek nakon devet godina braka sjetili su se njegovog postojanja.

U gotovo deset godina braka par je doživio brojne svađe. No, čak ni u najžešćim svađama, niti jednom nisu razmišljali o riječima svoje tete, niti o poklonu koji im je dala. Katie je dala objašnjenje na Facebook grupi “Love What Matters”: Nakon razmišljanja o danu vjenčanja, razmišljala sam o poklonu koji mi je imao najveću vrijednost i značenje. Palo mi je na pamet sjećanje na tetinu kovertu koja je nekoliko godina stajala neotvorena na polici. Sjećam se da je spomenula da su ona i njezin suprug vjerovali da omotnica sadrži jednostavan ključ koji bi služio kao simbolično sredstvo za spas njihovog braka.

Omotnica je ostala neotvorena sve dok se Katie nije sjetila poklona koji je bio zatvoren u njoj. U tom trenutku, par ga je konačno otvorio i otkrio dvije poruke koje su se nalazile unutra. “Teta Alison ostavila je poruku za Katie, naloživši joj da nabavi hranu u kojoj oboje uživaju, poput pizze ili škampa. Točan sadržaj poruke glasi: “Katie, idi po pizzu, škampe ili nešto drugo što oboje volite. Pisana poruka namijenjena njenom suprugu Brendonu glasila je sljedeće:

“Teta Alison traži da Brandon nabavi bocu vina i cvijeće. Prema Katienim riječima, par koji je poznavala naučio je bitne lekcije o toleranciji, razumijevanju, kompromisima i strpljenju, unatoč neotvorenoj omotnici koja je godinama stajala na njihovoj polici i skupljala prašinu. Prema njezinim riječima, došla je do spoznaje da ključ čvrstog i uspješnog braka ne leži u materijalnim dobrima, poput omotnice, već u njima samima.

@rozalinekatherine

i’m shook lol #tiktoktaughtme #thankyoutiktok #tiktokhacks

♬ Coffee Music – Cafe Music BGM channel

Preporučujemo