Na estradnoj sceni je već nekoliko decenija al njena popularnost ne opada. Od trenutka kada se pojavila u javnosti, Snežana Đurišić slovi za jednu od najljepših žena. Blagoslovljena besprijekornim glasom od strane više sile, također se posvetila održavanju željene tjelesne građe. Zbog zahtjevnosti svoje profesije i čestih nastupa, Snežana je često teško održavala dosljednu i hranjivu prehranu. Upravo tijekom vremena provedenog s kćeri u Americi doživjela je najznačajnije debljanje.

 

U šali je priznala da se popustljiva priroda mračne kulture hrane besprijekorno slaže s njezinim unutarnjim hedonistom. Osim toga, shvatila je svoju ranjivost na slatke poslastice. U određenim prilikama odlučujem se kloniti ih se, dok u drugim prilikama priuštim sebi predah i uživam u njihovoj prisutnosti. U kratkom roku Snežana je uspješno prebrodila problem kilograma i vrlo brzo se vratila u željenu građu tijela. Snežana Đurišić, vođena željom da skine višak kilograma, zahvatila je svog unutarnjeg ratnika. Upustila se u jedinstveni režim prehrane u trajanju od dva mjeseca, koji je rezultirao nevjerojatnim gubitkom težine od 21 kilograma. Snežana sada otkriva tajnu svoje prehrane koja se vrti oko jedne namirnice. Moja prehrana sastojala se isključivo od lubenica i njihovog soka, ali to nije bio jedini faktor na mom putu mršavljenja. Kilogrami su se bez napora topili, a uz dosljednu tjelovježbu bavila sam se tjelesnom aktivnošću dva do tri puta tjedno.

Rođena 6. lipnja 1959. u Gornjem Milanovcu, djetinjstvo je provela u Kraljevu da bi se 1971. preselila u Beograd, gdje trenutno živi i radi. Brak sa Slobodanom Gvozdenovićem blagoslovio ju je dvoje djece, Maju i Marka. S nepunih deset godina krenula je na svoj glazbeni put sudjelovanjem u natječaju “Studio 6 ti daje priliku”, gdje je obradom pjesme Lepe Lukić “Nikad se udati” osvojila prvo mjesto. Ovaj rani uspjeh doveo je do snimanja njenog debitantskog singl albuma, koji sadrži pjesme “Baki i deki” i “Mami i tati”. Samo dvije godine kasnije oduševila je i publiku i stručni žiri na festivalu “Beogradsko proljeće” izvedbom “Imala je baba sto momaka”, čime je dobila poziv da se zajedno sa Zoranom Lekovićem i ostalim cijenjenim kolegama pridruži obilježavanju Dana Josipa Broza Tita.

Njezina nepokolebljiva odlučnost da se bavi pjevanjem neizmjerno je obradovala predsjednika Jugoslavije, koji je odmah omogućio transfer njenog oca u Beograd, omogućivši Snežani upis u cijenjenu Srednju glazbenu školu. U svojoj impresivnoj karijeri dugoj gotovo pet desetljeća, Snežana je snimila impresivnu kolekciju od 16 singlova, 23 albuma, četiri kompilacije i 11 singlova. Također je imala privilegiju da sarađuje sa cijenjenim kolegama kao što su Šaban Šaulić, Halid Bešlić, Šerif Konjević, Miroslav Ilić, Jašar Ahmedovski, Snežana Savić, Zorica Brunclik i mnogi drugi. Njezin talent proširio se i izvan glazbene industrije, jer se pojavila u popularnoj seriji “Kamiondžije opet voze” 1983., filmskoj adaptaciji iste serije 1984. i renomiranoj seriji “Supermarket” 1984. Snežana je krasila brojnim festivalima diljem Jugoslavije, od prestižnog “Beogradskog proljeća” do cijenjenog “Grand festivala”, često izbijajući kao dobitnik najviših priznanja. Njezini zadivljujući nastupi osvojili su publiku diljem svijeta, uključujući dvije rasprodane predstave u Domu sindikata. U 2015. proslavila je više od 40 godina svoje zapažene karijere velikim solističkim koncertom u kultnom beogradskom “Sava centru”. Od 2013. do 2015. godine Snežana je bila stalna članica žirija cijenjenog glazbenog natjecanja “Zvezde Granda”, a od tada preuzima ulogu glazbene urednice natjecanja i ostaje sastavni član produkcijskog žirija.

Preporučujemo