Svetlana Ceca Ražnatović, pevačica, vratila se u muzičku industriju 2004. godine sa svojim albumom „Gore od ljubavi“ nakon trogodišnje pauze. Taj period njenog života je bio prilično buran. Na albumu se nalazi nekoliko pjesama koje su i danas popularne. Marina Tucaković, koja je komponovala većinu pesama na albumu, preminula je pre dve godine usled teške bolesti. Nedavno, na godišnjicu njene smrti, mnoge njene kolege odali su joj počast putem objava na društvenim mrežama.

Ceca i Marina su imale vezu koja je prevazišla profesionalne granice; bili su pouzdanici koji su dijelili duboko razumijevanje. Jedna od melodija koja je proizašla iz pevačicinih  ličnih iskustava bila je „Neću dugo“. Ova pesma je nastala kao odgovor na Cecinu situaciju, a publika je godinama verovala da je usmerena na muškarca. Međutim, ta pretpostavka je netačna.

Ceca je tokom intervjua rekla da pesma koju je napisala Marina Tucaković pisana za njenu decu nikada nije pevana uživo na koncertima. Ceca je objasnila da su pesme bržeg tempa obično popularnije kod publike, pa je pesma snimljena samo na CD-u. Veruje se da je do njenog pritvora došlo godinu dana pre izlaska albuma, na osnovu njene prethodne izjave da su stihovi relevantni za njen lični život.

Kada je u pitanju muzika, ja preferiram pesme koje imaju ubedljive i upečatljive slike. Marina ima talenat da pravi takve pesme, o čemu svedoči i ona koju je komponovala i koja je privukla moju pažnju. Tokom snimanja bilo je jasno da se upravo ova pjesma izdvaja među ostalima, što me je navelo da je posvetim djeci. Ceca je, osvrćući se na iskustvo, istakla Marininu veštu integraciju elemenata iz Cecinog ličnog života u pesmu.

Preporučujemo