Kada je prije petnaestak dana poznata folk pjevačica najavila da se razvodi od Tonija Bijelića malo je reći da je javnost ostala u šoku jer se više od dvije decenije vjerovalo da ovaj par živi pravu bajku. Tijekom svoje karijere Dragana Mirković dosljedno je prepoznata kao žena koja veliku važnost pridaje svojoj obitelji, pokazujući nepokolebljivu posvećenost suprugu, djeci, ali i sestri i roditeljima. Ipak, nedavni razvod od poduzetnika Tonija Bijelića, nakon dvadeset i pet godina braka, ostavio ju je u ranjivom stanju.

U ovim izazovnim vremenima Dragana Mirković ima ogromnu podršku od sestre Dušice Krumov. Iako održava blizak odnos sa sestrom, Dušica se radije drži povučeno i rijetko se pojavljuje u javnosti.

Unatoč bogatstvu koje je Dragana Mirković stekla, vlastita sestra često se smatra njezinom desnom rukom od povjerenja, a prema pričama brojnih poznanika vodi relativno skromniji način života.

Vrijedi napomenuti da je Dušica stalno hvalila svoju sestru. Tijekom televizijskog intervjua, sestra Dragane Mirković ispričala je anegdote iz njihova odrastanja, ističući Draganinu akademsku izvrsnost, njezino postignuće Vukove diplome i njezinu duboku strast prema folkloru.Dragana i Dušica dijele mnoge sličnosti i obje se smatraju iznimno lijepim ženama.

Biografija:

Rođena 1968. godine u Požarevcu, Dragana Mirković je djetinjstvo provela u obližnjem selu Kasidol, pored bake i djeda, roditelja i starije sestre Dušice. Često je u intervjuima s ljubavlju govorila o svom sretnom i bezbrižnom odrastanju. Njezine su se težnje vrtjele oko toga da postane turistički vodič, potaknute ljubavlju prema engleskom. Dok je uživala u živahnoj glazbi, voljela je i trenutke kada bi njezin djed Dragutin zasvirao harmoniku.

  • Već u mladosti prepoznat je njezin izuzetan talent, što ju je dovelo do toga da nastupa kao solistica na školskim priredbama i natjecanjima. Njezino pjevačko umijeće nije promaklo renomiranim beogradskim glazbenicima pa je počela zabavljati na okupljanjima u Kasidolu i susjednim mjestima.

Kad je imala 14 godina, čelnici diskografske kuće “Diskos” obratili su se njezinim roditeljima tražeći dopuštenje da s Draganom snimi pjesmu u Beogradu. Njezin je otac, zatečen prijedlogom, pristao uz uvjet da prvo završi osnovnu školu. Nakon školskog dana, ona i njen otac uputili su se u studio “Košutnjak”, gde je snimila svoj debi singl pod nazivom “Imam dečka koji nemirnog”.

 

Publika je toplo prihvatila pjesmu, što je dovelo do izdavanja njenog prvog punog albuma 1984. godine. Ovaj album nije sadržavao samo spomenuti singl, već i pjesme poput “Utješi me, tužan sam”, “Znam da nosim tuđi prsten, “ „Hej mladiću, imaš takav stil“, i drugi. U jednom intervjuu otkrila je da joj je dodatno uzbuđenje pridonijelo to što je prvi put uživo vidjela glumca Ljubišu Samardžića, kojeg je prije gledala samo na ekranu. Unatoč tome što je svoju prvu ploču prodala u više od 150.000 primjeraka, Dragana sada priznaje da nije do kraja shvatila vlastiti uspjeh.

Kao dijete željela je nastaviti školovanje, ali njezina je karijera to onemogućila. Umjesto toga, nastavila je vanredni studij na Trgovačkoj školi u Bosni i Hercegovini. Sljedeće godine izdaje album “Umiljato oko moje” na kojem se nalaze popularne pjesme poput “Zaljubio sam se u jednu djevojku”, “Ne vraćam se starim ljubavima” i “Vodi me”. Ovaj album, u produkciji diskografske kuće Diskos, postigao je izuzetan uspjeh s prodajom od 250.000 primjeraka.

Za tako mladu umjetnicu bilo je revolucionarno postignuće da dopre do tako široke publike, a njezin izniman talent i mladost učinili su je obožavanom u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Do svoje 18. godine otac ju je pratio na nastupima i snimanjima, no nakon toga se pridružila bendu Južni vetar. Godine 1986. objavili su svoj prvi zajednički album pod nazivom “Spasi me samoće”, koji je uključivao i istaknutu pjesmu “Kad bi znao kako čežnem”. Za obje pjesme Dragana je snimila i spotove, pridonijevši tako impresivnoj prodaji albuma od 400.000 primjeraka.

Preporučujemo