Marija Šerigfović je jedna od najpoznatijih pop pjevačica u regiji koja je uspješno pokrenula i svoj jutjub kanal. Nedavno je postala majka a sada je odlučila da uvede još promjena u svoj život. Unatoč reputaciji poznavateljice i čestim kulinarskim suradnjama s mamom Vericom na vlogovima, Marija Šerifović bila je odlučna u namjeri da svoje kuharsko umijeće dovede do savršenstva. U zanimljivom trenutku, poznata pjevačica otkrila je da njezin režim prehrane, uz dobro uravnotežen plan obroka, zahtijeva dosljednu tjelesnu vježbu, zadatak s kojim se često bori.

  • Prije nego što je krenula s dijetom i posebnim planom prehrane, potražila je savjet nutricionista, što je korak koji bi svatko tko razmišlja o promjeni prehrane trebao razmotriti.

Marija, poznata po svojoj sposobnosti da svojim kolegama predstavi raznolika jela za potrebe snimanja, nedavno je otkrila svoje trenutne projekte i doprinose studiju.

Uz smijeh je spomenula da im zbog ograničene prehrane može ponuditi samo bademe i tikvice.

Marija Šerifović zdravoj prehrani daje prioritet iznad svega. Iako postoje brojne jednostavnije metode, poput liposukcije i smanjenja trbuha, koje preferiraju javne osobe, Marija je odabrala smršavjeti potpuno prirodnim putem.

 

“Nakon trideset dana uspješno sam skinula otprilike sedam kilograma, ali borba i dalje traje. Dok se brojne slavne osobe odlučuju za različite oblike liposukcije, ja sam svjesno odlučila potpuno promijeniti svoje navike iz temelja. Cilj mi je uključiti zdravu prehranu i tjelovježbu u moj životni stil, ne kao privremeno rješenje, već kao dugoročnu obvezu koja koristi ne samo meni već i svijetu oko mene,” izjavila je.

Nakon izuzetno uspješnog prvog tjedna u kojem je Marija uspjela skinuti 2,8 kg, ostala je privržena zdravoj prehrani te je jednom prilikom podijelila i svoj jelovnik.

  • Ujutro se moj doručak sastoji od divne kombinacije palente, koja je još ugodnija pripremljena s maslacem. Međutim, sada sam se prilagodila kuhanju u vodi. Uz palentu kušam fini mladi sir s malo masnoće. Još jedna opcija u kojoj uživam su zobene pahuljice u kombinaciji sa svježom jabukom, kivijem i šakom badema.

Za dodatnu raznolikost mogu se dodati i suhe šljive, stvarajući zaista zadovoljavajući obrok. Iako ga ne jedem često, moram priznati da imam slabost prema ukusnom i zdravom kruhu. Kad jesam, preferiram ili s purećim prsima, salatom i rajčicom ili s domaćom pilećom paštetom i sirnim namazom.

 

Priznajući da ne voli kuhanu hranu, pjevačica je priznala da joj je ručak bio najveći izazov.

Izrazila je svoju sklonost kuhanoj hrani i spomenula svoju averziju prema grašku, mahunama i paprici koje teško probavlja. Kao rezultat toga, ograničava se na konzumaciju odreska, ribe ili piletine sa sjemenkama sezama samo jednom tjedno. Izbjegava jesti losos ili svinjsku potrbušinu, pa mora biti oprezna u odabiru obroka. U konačnici je zaključila da je piletina uvijek pouzdana opcija za ručak.

Za međuobrok se prvenstveno odlučila za kombinaciju voća, jogurta ili kiselog mlijeka prožetog chia sjemenkama, a za večernji obrok ostavila je lako probavljive namirnice.

  • Marija je naglasila kako je važno da se ne daju zavarati dostupnim opcijama poput salate od tune, raznih salata, jogurta. No, istaknula je i važnost količine konzumirane hrane. Dodatno, Marija je istaknula nužnost podvrgavanja krvnim pretragama prije bilo kakvih promjena u prehrani.

Kako bi se izborila sa svojom gladi, Marija bi se često odlučila za čašu obične vode ili dodala malo limuna kako bi stvorila iluziju da je zadovoljna, učinkovito varajući svoje tijelo da misli da nije gladno.

 

Inače, Marija Šerifović, proslavljena srpska pop pjevačica i jedina pobjednica Eurosonga, izniman je glazbeni talent naslijedila od svoje majke, kultne folk pjevačice Verice Šerifović.

Do 2023. godine iskusila je radost postati majka kroz proces surogat majčinstva.Marija Šerifović rođena je 14. studenog 1984. godine, točnije u gradu Kragujevcu.

S nepunih 12 godina debitirala je na festivalu “Djeca pjevaju hitove” osvojivši publiku izvedbom pjesme “Uvijek ću te voljeti” i na kraju osigurala prvo mjesto.

Već na prvom nastupu osvojila je i žiri i publiku, ne ostavljajući nimalo sumnje da će je iznimna vokalna snaga odvesti do vrhunca njezine glazbene karijere.Po završetku srednjeg obrazovanja Marija je odlučila preseliti se u Beograd i upisati studij menadžmenta.

Preporučujemo