Proslavljeni Dragan Stojković Piksi sinoć je predvodio reprezentaciju Srbije do trijumfalne pobjede protiv Crne Gore rezultatom 3:1 (1:1) na stadionu Marakana. Ova pobjeda se dogodila u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj i predstavljala je veliki uspjeh za tim. Od kada je preuzeo funkciju selektora reprezentacije Srbije, postigao je mnogo, što je nesumnjivo obnovilo nadu u izglede tima. Svi koji prate fudbal znaju koliko je Piksi postigao i šta je sve uspio da uradi.

Osim toga, 2015. se preselio u Evropu nakon osmogodišnjeg boravka u Kini. Selektor Srbije trenutno živi u vili na Dorćolu zajedno sa suprugom Snežanom. U tom periodu uspešno je prodao svoju vilu na Dedinju fudbaleru Dušku Tošiću. Nakon toga, on i njegova supruga Snežana preselili su se u velelepnu vilu koja se nalazi u srcu Beograda, a koju su posedovali dugi niz godina. U početku su nekoliko spratova nekretnine iznajmili ambasadi, ali su kasnije odlučili da raskinu ugovor i od vile naprave novi porodični dom.

Za finansiranje renoviranja novog doma uložili su novac dobijen prodajom kuće na Dedinju. U sklopu renoviranja srušili su pomoćne prostorije koje se nalaze u stražnjem dijelu dvorišta. Jedna zanimljivost Piksinog doma koja je privukla pažnju javnosti je bista Josipa Broza Tita, koja se nalazi u dnevnom boravku. Ovu bistu izradio je poznati kipar Antun Augustinčić, a otkupljena je od obitelji bivšeg generala Jugoslavenske vojske. Jedan naš prijatelj nam je pomogao da otkrijemo Titovu bistu, koju takođe čuvamo u kući koja se nalazi na Dedinju.

Neophodno je priznati i sačuvati našu istoriju. Tito je neosporna istorijska ličnost. Veličina njegovog uticaja može se vidjeti kroz međunarodno prisustvo na njegovoj sahrani, uključujući američkog predsjednika koji je poslao svoju majku. Zaslužio je ogromno poštovanje. Iako Jugoslavija više ne postoji, važno je priznati da nije sve iz tog vremena bilo negativno. Zemlja je bila prelepa, sa raznolikom geografijom koja obuhvata i planine i more. Bila je to nacija srednje veličine sa 22 miliona stanovnika; ni prevelika ni premala. Bilo je u redu. Međutim, neke pojedince je to uznemirilo, kako je u intervjuu za Gloriju izjavio Dragan Stojković.

Preporučujemo