Razvod Harisa i Meline Džinović već nekoliko tjedana dominira srbijanskom estradom, privlači pažnju gledatelja dok se njihova 22-godišnja ljubavna priča približava završetku.S obzirom na stalni priliv novih informacija o ovom paru, Haris je napokon preuzeo inicijativu da otkrije razloge raspada njihovog braka. Raskidajući medijsku šutnju, Haris Džinović je konačno osvijetlio uzroke kraha svoje veze s Melinom, modnom dizajnericom koja je 30 godina mlađa od njega. U iskrenom izdanju, izjavio je: “Nisam je napustio; ona poznaje razlog. Uobičajeno je da muž koji je pretrpio prevaru posljednji dozna istinu.”

 

 

Haris je osporio tvrdnju da je razvod nakon smrti najteže iskustvo, izražavajući malo neslaganje. Nakon toga, nastavio je razjasniti svoje stajalište o tom pitanju, izjavivši: “Ako ne pronalaziš zadovoljstvo u mom društvu, ni ja nemam želju biti s tobom.” Unatoč bračnom neuspjehu, tvrdi da nije slomljen. Naglašava da bi, da nije bilo te situacije, bio zatvoren u svom domu, preplavljen tugom, lišen radosti pjevanja, koncerata, rada i smijeha. Kao i svakom posvećenom ocu, Harisu su djeca na prvom mjestu. “Značajno su porasli, a njihovo putovanje nije prošlo bez izazova.”

 

 

Haris Džinović, istaknuti kantautor, tekstopisac i pevač narodne muzike iz Bosne i Hercegovine, predstavlja jednu od ključnih figura na muzičkoj sceni Balkana. Njegov jedinstveni glas i emotivne interpretacije osvojile su srca publike širom bivše Jugoslavije i dalje. Muzička karijera Harisa Džinovića, započeta sedamdesetih godina prošlog veka, obiluje hitovima koji su postali evergrini narodne muzike. Pesme kao što su “I tebe sam sit kafano”, “Kako mi nedostaješ”, “Laže mjesec” i “Muštuluk” samo su neki od mnogobrojnih hitova koji su obeležili njegovu karijeru. Pored muzičkih dostignuća, Džinović je poznat po šarmu i karizmi, koje je koristio da izgradi snažnu vezu sa svojom publikom. Ovaj članak istražuje njegov životni put, počevši od ranih dana u Sarajevu, preko uspona na muzičkoj sceni, do njegovog trenutnog statusa kao jednog od najcenjenijih umetnika u regionu.Haris Džinović rođen je 26. septembra 1951. u Sarajevu, tadašnjem glavnom gradu Jugoslavije, u porodici Muhameda i Hatidže Džinović. Otac Muhamed bio je inženjer, dok je majka Hatidže radila kao ekonomistkinja. Odrastanje u multikulturalnom okruženju Sarajeva pružilo je mladom Harisu bogat kulturni i muzički kontekst, značajno utičući na njegovu kasniju karijeru.Rani život Džinovića bio je obogaćen muzikom i sportom. Kao dete, provodio je mnogo vremena sa svojom bakom i dedom, razvijajući ljubav prema muzici. Prva muzička iskustva stekao je u drugom razredu osnovne škole, kada mu je majka kupila harmoniku. Iako je imao školovane muzičare u porodici, Haris je većinom samostalno učio svirati. Pored muzike, bio je strastveni ljubitelj sporta, posebno fudbala, tenisa, atletike i skijanja. Fudbal je igrao od malih nogu, a postao je njegova velika strast kako je odrastao. Nakon završetka osnovne škole, Haris je upisao gimnaziju, gde je otkrio svoj talenat za sviranje klavira. Često su se njegova strast prema muzici i ljubav prema sportu sudarale sa školskim obavezama, rezultirajući dva izbacivanja iz škole zbog neopravdanih časova. Kako bi završio srednje obrazovanje, morao je pohađati večernju školu. U tinejdžerskim godinama, Haris je počeo zarađivati prve honorare nastupajući u Sarajevu i na Jahorini. Ovi rani nastupi imali su ključnu ulogu u razvoju njegovog muzičkog izraza i stila. Iako je imao izazove u obrazovanju, Harisova strast prema muzici i rani talenat bili su očigledni, postavljajući temelje za njegovu buduću karijeru kao jednog od najpoznatijih pevača narodne muzike na Balkanu.

 

Preporučujemo