Prevalencija društvenih medija u našim modernim životima dovela je do značajnih promjena u načinu na koji komuniciramo jedni s drugima. Jednim dodirom na dugme možemo podijeliti svoje misli, osjećaje i iskustva s globalnom publikom. Ovo je rezultiralo neviđenim nivoom povezanosti, ali je također dovelo do zabrinutosti oko privatnosti, cyber maltretiranja i utjecaja tehnologije na mentalno zdravlje. Dok nastavljamo da se krećemo kroz razvoj društvenih medija, važno je razmotriti i prednosti i nedostatke ovog moćnog alata. Često se na društvenim mrežama mogu pročitati razne ispovijesti a o jednoj pišemo i mi danas.

Vjerovatno ste se susreli sa situacijama u kojima se droga koristila kao sredstvo za vršenje seksualnog napada. Ove supstance se često krišom daju adolescenticama bez njihove svijesti. Kako bi se suprotstavili ovom problemu, roditelji tinejdžerki koje često prisustvuju društvenim okupljanjima često ponavljaju važnost odbijanja pića od nepoznatih osoba i traženja od poslužitelja da im natoči piće.

 

Priča o Lili Pouls, državljanki Velike Britanije, izazvala je pometnju na internetu. Lili je imala blizak razgovor sa nasilnikom koji ju je pokušao drogirati dodatkom pića dok je bila vani u klubu. Bila je dovoljno budna da primijeti muškarca kojeg nije poznavala kako pokušava da joj pokvari piće, ali je, nažalost, uspio nešto ubaciti u to. Lilin nalog pokrenuo je lanac odgovora iz online zajednice.

 

Sjedeći zajedno za šankom, nakratko je skrenuo pažnju na popriličnu gomilu koja se okupila u blizini. U tom trenutku je iskoristio situaciju i zamijenilo njihove gotovo identične čaše, jer su oboje pili isti napitak. Njena verzija događaja dokumentovana je u Daily Mailu, u kojem je tvrdila da je on dva puta pokušao da kupi piće za nju. Kada je ona odbila, on je navodno čekao na priliku  kako bi ubacio drogu u piće koje je na kraju zatražila. Nakon što je  u klubu zamenila pića, napustila je lice mesta. Dok je odlazila, ugledala je muškarca koji je ležao u lokvi tame i osetila se zahvalnom što nije na njegovom mestu. Kasnije su je neki osuđivali da je izmislila incident, dok su je drugi branili i priznavali da su takve pojave česte. Nažalost, krivci često izbjegnu posljedice, što je užasna realnost. Njena priča inspirisala je brojne korisnike društvenih mreža da otkriju svoja analogna iskustva, a mnogi su primetili da se ovakva situacija obično dešava u renomiranim noćnim klubovima.

Preporučujemo