Slavko Štimac, glumac poznat po nastojanju da jasno razgraniči osobni i profesionalni život, svoje je privatne stvari uspješno skrivao od očiju javnosti. Posljedično, detalji oko njegove karijere privukli su mnogo više pažnje u usporedbi s njegovim osobnim životom. Zbog toga identitet i podrijetlo supruge Slavka Štimca ostaje zbunjujuća enigma za lokalnu zajednicu.

 

Godine 1972. Slavko Štimac debitirao je pred kamerama u filmu “Vuk samotnjak”. Tada je bio još dječak a u svom životu je ostvario ogroman broj uloga.  Od tog trenutka nadalje, preuzimao je razne uloge, a neke od najznačajnijih bile su u filmovima “Varljivo ljeto ’68” i “Život je čudo”. Nedavno je otkrio neispričanu priču iza kultne scene s pekaricom Jagodinkom Simonović, temom o kojoj nikada prije nije govorio.

 

Unatoč stalnoj prisutnosti na malim ekranima, o Slavkovu osobnom životu vrlo se malo otkriva. No, valja istaknuti da je već godinama u blaženom braku s Vesnom Golubović, koja je i sama postigla velike uspjehe u svojim poslovnim nastojanjima. Nakon završetka studija pod vodstvom profesora Stojana Čelića, diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti 1980. godine. Bez oklijevanja sljedeće godine kreće na put u New York, odluka koju će neki doživjeti kao hrabru, ali ona to više opisuje kao dašak ludila. Sa samo jednom torbom u ruci spakirala je najnužnije stvari koje su činile dvije knjige: Srpske junačke pjesme i Novi Zavet.

U New Yorku se neprimjetno integrirala u umjetničku zajednicu, pokazujući svoj talent kroz samostalne i grupne izložbe, kao i stvarajući zadivljujuće zidne instalacije. Čak se okušala i u oblikovanju knjiga te sudjelovala u izradi scenografija za suvremene baletne predstave. No, unatoč uspjehu, na kraju se odlučila vratiti u Beograd, gdje se svim srcem posvetila odabranom smjeru studija. Slavko i Vesna ne viđaju se često zajedno na javnim okupljanjima ili popularnim turističkim odredištima. Prema riječima njihovih prijatelja, kreativni dvojac vrijeme iskorištava za istraživanje hercegovačkih samostana, gdje rado sudjeluju u bogoslužju.

Preporučujemo