Srbija je oduvijek imala vrsne sportiste a posebno velike uspjehe su postizali u ekipnim sportovima poput košarke, rukometa i vaterpola. Jedan od zlatnih vaterpolista je i Nikola Rađen koji je javnosti postao još poznatiji nakon što je oženio pjevačicu Anu Kokić.

Nikola Rađen, hvaljeni vaterpolist, ustrajno je pokazivao entuzijazam za raspravu o sportu, vješto izbjegavajući upite o privatnom životu. Opće je poznato da je sklopio brak s Anom Kokić, a njihova zajednica trajala je jedanaest godina. Iako su brak službeno raskinuli 2019., uspjeli su održati prijateljski odnos zbog zajedničkih roditeljskih obaveza prema kćerima Tee i Nini.

  • Na njihovom drugom susretu ponovo je pristao da bude sa pjevačicom Milicom Ristić, zbog čega im se rodio sin Aleksej. Kada su Nikola i njegov brat Nemanja bili još mali, njihovi roditelji su se razveli, ostavljajući dječake na brigu baki i djedu po majci. Unatoč razlici u godinama od sedam godina, braća su se oslanjala na baku i djeda za podršku u ovom izazovnom vremenu.

Tijekom intervjua za televizijsku emisiju “Pretres” na Hype televiziji, Nikola je na pitanje otkrio identitet osobe odgovorne za njihov odgoj. Članovi obitelji koji su tada bili prisutni bili su mu najbliži. Utjecaj razvoda njegovih roditelja bio je značajan, kako je spomenuo. Pogođeni su i on i njegov brat Nemanja, iako se Nemanja više borio s raspadom obitelji, dok je Nikola na prvom mjestu stavio svoje profesionalne težnje.

 

Braća Rađen suočila su se s brojnim izazovima tijekom svog odrastanja, prvenstveno zbog uplitanja majke Ljiljane u njihov odnos s ocem. Kako bi izbjegli njezinu ljutnju i neodobravanje, pribjegavali su tajnim sastancima. U tom međurazdoblju Nikola je doživio tragičan gubitak oca, temu koja mu donosi neizmjernu bol. U razdoblju od šest godina, odlučio je ne razgovarati sa svojom majkom.

Naposljetku je u sebi našao u sebi da joj oprosti, pripisujući tu odluku velikim dijelom utjecaju svog brata Nemanje. Igrajući za cijenjeni moskovski vaterpolo klub “Dinamo” od 2017. godine profilirao se kao jedan od najcjenjenijih srpskih vaterpolista.

U karijeri je nastupao za renomirane klubove kao što su “Partizan”, “Crvena zvezda” i “Olimpiakos”. Naime, sastavni je član najbolje rangirane srpske reprezentacije u svijetu vaterpola. No, njegov sportski put pokvario je dopinški skandal 2015. kada je bio pozitivan na kokain nakon utakmice između Španjolske i Srbije u Madridu. Osim sportskih postignuća, oženjen je popularnom srpskom pjevačicom Anom Kokić. Odrastao je u Somboru, u Vojvodini, a djetinjstvo je proveo u obiteljskom domu punom ljubavi.

Podrijetlom iz sela Strojice kod Šipova u Republici Srpskoj, BiH, njegova majka Ljiljana i mlađi brat Nemanja imali su ključnu ulogu u njegovom odrastanju. Kao nestašno ali nježno dijete, istraživao je aktivnosti poput folklora i klizanja prije nego što je konačno otkrio svoju strast prema vaterpolu. Sa šest godina obitelj mu se seli u Novi Sad, a s deset godina doživio je izazovno iskustvo razvoda roditelja.

Za to vrijeme živio je s majkom, djedom i bakom. Unatoč uspjehu u klupskoj karijeri, duboko je osjećao izostanak očeve svakodnevne prisutnosti. S deset godina počeo je trenirati vaterpolo u Novom Sadu i ubrzo se dokazao kao predan i talentiran igrač. Plijeni pozornost ostalih, od 2000. do 2002. je bio član Vaterpolo kluba “Vojvodina”. Ne čudi što se godinu dana prije punoljetstva preselio u Beograd i počeo igrati za Vaterpolo klub “Partizan”. Od 2002. do 2011. s ponosom je predstavljao “Partizan” i čak s klubom postao prvak Europe. Iako je kratko igrao za Vaterpolo klub “Hikos”, nije se dugo zadržao.

 

Potom je dvije godine igrao za Vaterpolo klub “Crvena zvezda” od 2012. do 2014. godine, gdje je osvojio naslov prvaka Europe. Godine 2014. potpisao je značajan ugovor s grčkim vaterpolo klubom “Olimpiakos”. Nažalost, njegovo vrijeme u klubu prekinuto je zbog dopinškog skandala, što je rezultiralo njegovim otkazom samo godinu dana kasnije. Cijelo to razdoblje Rađen je sa suprugom i djecom boravio u Ateni u Grčkoj i ovaj ga je neuspjeh jako pogodio.

  • Nakon vremena u “Olimpiakosu”, pridružio se rumunjskom klubu “Oreade”, gdje je stigao do finala LEN kupa. No, njegova karijera značajno se zaokretala 2017. kada je dobio najunosniju ponudu u životu od moskovskog “Dinama”. Trenutačno je aktivni član ruskog vaterpolskog tima “Dinamo” sa sjedištem u Moskvi, kojem se pridružio u lipnju 2018.

Nedavno je produžio ugovor s klubom na još godinu dana. Impresionirajući svojim iznimnim učinkom, izborio je mjesto u jednom od najboljih vaterpolo klubova u Moskvi. U svibnju 2018. slavio je pobjedu u ruskom prvenstvu kao dio cijenjene momčadi “Dynamo”.

Preporučujemo