Svijetom vlada materijalizam i konzumerizam  i mnoge nekadašnje moralne vrijednosti su se izgubile.U današnje vrijeme pojam “haremskog stila života” često se romantizira, ali stvarnost nije tako idilična kako se na prvi pogled čini. Mnoge djevojke i žene mogu maštati o životu ispunjenom luksuzom i sjajem, ali važno je priznati da je to obično idealiziran i nepraktičan prikaz.

Tijekom 2007. godine Natalija je radila kao konobarica u hotelu u Minsku. U istom terminu u glavnom gradu Bjelorusije održano je natjecanje u streličarstvu koje je privuklo pažnju šeika Saida bin Maktuma al Maktuma, člana vladajuće obitelji Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prije nego što je prisustvovao ceremoniji otvaranja natjecanja, šeik se želio osvježiti i stoga je zatražio da mu se u sobu dostavi čaša soka od naranče. Sudbina je htjela da je Natalija bila ta koja je princu poslužila piće. U trenutku kad su im se pogledi susreli, šeik i konobarica su se odmah zapalili jedno za drugo. Arapin, koji je bio vrlo privlačan, odmah je znao da ne može otići bez Natalije. Samo sedam dana kasnije, nećak vladara Dubaija zatražio je blagoslov Natalijinih roditelja za njihovu zajednicu, što su mu oni rado dali.

Nakon tajnog potpisivanja ugovora u Minsku, par je otputovao u Dubai. Natalija je tek tada shvatila prirodu bajke u koju je ušla. Brzo je dobila ključeve vile sa 1788 soba i 257 kupaonica, u potpunosti ukrašene zlatom. Uz to, osiguran joj je osobni vozač i obilni ormari prepuni ekstravagantne odjeće. Cijeli prizor djelovao je kao iz bajke, no postojao je jedan aspekt koji je prekinuo ovu idiličnu sliku. Natalija je bila druga žena šeika. Unatoč tome, šeikova obitelj Nataliju je dočekala raširenih ruku. Čak se i prva supruga, Saida bin Maktum al Maktum, odnosila prema svom dvojniku s ljubaznošću i toplinom. Nakon raskošne ceremonije vjenčanja u Dubaiju, Natalija je prešla na islam i nosila ime Aisha al Maktoum. U godinama koje su prolazile rodila se kćer Alija, koju je njen otac jako volio. Natalija je dijelila blisku vezu sa šeikovom prvobitnom suprugom i zajedno su odgajale njihovu djecu. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, njezin odnos s princem se počeo pogoršavati i romansa je nestala.

Stvarnost da žene nemaju praktički nikakva prava glasa u muslimanskoj zemlji bila je nešto što je teško prihvatila. Razlika u načinu razmišljanja i odgoju rezultirala je time da se šeik 2015. oženio trećom ženom, što je samo pogoršalo situaciju. Kako je vrijeme prolazilo, ljubav se raspršila i Natalija se našla zarobljena u pozlaćenom kavezu. Njezina trenutna životna situacija podrazumijeva da živi uglavnom sa svojom kćeri. Šeik osigurava da dobije sve što poželi, ali interakcija između njih dvoje je rijetka. Obično ona i njezina kći putuju vani do 16 sati, kada ih jaka vrućina Ujedinjenih Arapskih Emirata prisili da se povuku u svoje odaje. Javna pojavljivanja su rijetka, a ona živi životom koji se može usporediti s pticom u pozlaćenom tamnici. Unatoč tome, ljubavna afera konobarice i arapskog princa i dan danas je tema rasprava. U modernim društvima teži se većoj pravednosti i nepristranosti u odnosu na spol, dajući ženama slobodu izbora, obrazovanja i karijere, kao i izražavanja svoje individualnosti. Važno je priznati postojanje harema u povijesti i priznati da je to zastarjela praksa koja nije u skladu s vrijednostima i težnjama suvremenog društva.

Preporučujemo