Jedan od najskladinijh parova na estradnoj sceni u Srbiji su pjevači Biljana Jevtić i njen suprug Aca Ilić koji su u skladnom braku više od tri decenije. Nikada se za njih nije vezivao neki skandal a svoju ljubav su krunisali rođenjem sina Ivana.

  • U Srbiji, proslava Đurđevdana ima veliki značaj za mnoga domaćinstva, kao radosna uspomena na krsnu slavu i cijenjeni kršćanski praznik. Ova svečana prigoda duboko je ukorijenjena u običaje, folklor i široko rasprostranjena vjerovanja, izazivajući poštovanje i privrženost gotovo svih.

Biljana Jevtić i Aca Ilić, renomirani supružnici, prošle godine su među brojnim pokazali svoj jedinstven način obeležavanja krsne slave.

Obitelj Ilić je ove godine imala dvostruki razlog za slavlje jer su praznik dočekali srdačno uz ikonu, svijeću, kolač i žito, stvarajući skladnu atmosferu za svoje veselje.

Ivan, njihov sin, radosno je objavio vijest na svom Instagram profilu, podijelivši iskrenu fotografiju Acinog oca uz najsrdačnije čestitke na svom računu.

Nasljednik slavnog para čestitao je rođendan najboljem dečku i najbližoj osobi od srca, a ispod fotografije zapljusnule su brojne čestitke.

Aca Ilić jučer je obilježio 63. rođendan, a već danas njegova obitelj s veseljem obilježava Đurđevdan.

Uz obitelj Ilić-Jevtić, u skupinu pojedinaca koji obilježavaju Jurjevo ubrajaju se i obitelji Rodić i obitelj Gudelj.

 

Biografija pjevačice:

Biljana Jevtić, rođena 1959. godine u nišavskom selu Grejač, imala je djetinjstvo ispunjeno radošću iako je odrastala u brojnoj obitelji. U maloj dvosobnoj kući živjela je s roditeljima, mlađom sestrom, djedom i bakom, stricem i drugom starijom rodbinom. Iako je u selu bilo dosta posla, Biljana se djetinjstva prisjeća kao nevjerojatno lijepog.

  • Ujutro bi išla u školu, a poslijepodne bi pomagala roditeljima u kući ili na polju. Tijekom ljeta otac bi je budio u pet sati ujutro, označavajući početak dana. Međutim, Biljani nikada ništa nije bilo teško i uvijek je uspijevala pronaći vremena kako za učenje, tako i za druženje s vršnjacima. Posebno su uzbudljivi bili subotnji plesnjaci u Grejaču koji su svima pružili jedinstvenu priliku za zabavu i opuštanje.

Međutim, djevojke su uvijek bile u pratnji majke jer je njihov otac bio strog i tradicionalan čovjek. Započevši svoj put kao izuzetna učenica u osnovnoj školi, upisala je Srednju elektrotehničku školu u Nišu. Putujući svakodnevno autobusom prve dvije godine od Grejača do Niša, na kraju se preselila kod tetke.

Tamo je otkrila svoju strast prema pjevanju i uključila se u kulturno-umjetničko društvo. Preko ove udruge imala je privilegiju pokazati svoj talent diljem bivše Jugoslavije. Po završetku srednje škole upisala je fakultet u Nišu. No, neočekivana prilika ukazala joj se kada je pozvana da kao predstavnica Radio Niša sudjeluje na prestižnom natjecanju “Prvi glas Srbije”.

Iako do sada nije razmišljala o glazbenoj karijeri, Biljana je prihvatila ponudu. Zadivljujućom izvedbom pjesme Anica ovče čuvala oduševila je i žiri i publiku čime je osvojila toliko željeno prvo mjesto. Kantautorica Radmila Todorović Babić bila je toliko impresionirana da je obećala pomoći Biljani u snimanju pjesme. Samo godinu dana kasnije, Radmila se pojavila u kući Biljaninih roditelja i pozvala ih da je otprate u Beograd.

Unatoč očevim početnim protivljenjima, majka ga je uspjela uvjeriti. Nisu ni slutili da će se odluka o glazbenoj karijeri pokazati kao najbolji potez koji je Biljana mogla učiniti. Što se Babićeve karijere tiče, došlo je do pomaka u planovima kada se otkrilo da osam pjesama koje je pripremio za Biljanin album prvijenac pripadaju etabliranim pjevačima. Osim toga, diskografske kuće pokazale su nevoljkost u izdavanju albuma nepoznatog mladog pjevača.

Preporučujemo