Prije samo nekoliko dana zvanično je okončan brak između Harisa i Meline Džinović. Međutim saga oko cijele situacije se nastavlja pa mediji izvještavaju da je Melina upala u vilu u kojoj su ostali pjevač i djeca i da je reagovala i policija. Jasno je da njihovi odnosi nisu dobri i da se pogoršavaju iz dana u dan. Haris Džinović je u nedavnom opširnom intervjuu otvoreno pričao o svojim emocijama, njihovoj djeci i prošlosti koju su ostavili iza sebe. Jasno je da kada su Haris i Melina Džinović u pitanju, mogućnost pomirenja je potpuno isključena.

 

Pjevač je u značajnom intervjuu u emisiji Scena iskreno iskazao svoju duboku ljubav prema supruzi, ističući da je ta duboka ljubav učinak izdaje učinila još pogubnijim.

Bez sumnje, ona je bila osoba koju sam volio najviše na cijelom svijetu. Moja ljubav prema njoj nadmašila je čak i moju ljubav prema sebi. Neopisiva je težina izdaje kad udari s leđa. Bilo bi mi nemoguće jednostavno odbaciti da mi netko iznenada priđe i kaže: “Znaš što? Ne mogu to više. Našao sam nekog drugog.”

Kako bih uopće mogao odgovoriti s: “Oh, ne brini. Sve je u redu”? Nije moguće da sve bude u redu nakon deset, petnaest ili dvadeset godina uloženih u vezu. Cijeli život nešto gradiš, samo da to srušiš, a to je, izgleda, odlika jugoslavenskog mentaliteta koji imamo.

Haris je otkrio da djeca podnose značajne teškoće zbog razlaza obitelji, ali je naglasio da se ne miješa u njihovu vezu s majkom.

 

Djeca, nose znanje ili nešto drugo, ali iskreno, prebolio sam to. To je to, nema više. Nije me briga jesu li ljuti ili ne, ne želim kopati po tome. Jasno je da su uzrujani zbog raspada njihove obitelji. Na kraju će svaki krenuti svojim putem.

Pomirenje Harisa i Meline Džinović smatraju nemogućim, jer pjevač ističe da ne može vratiti povjerenje u nju.

Stvar koja se nje tiče prestala je postojati. Kao da nema prisutnosti. Kako mogu dati povjerenje nekome tko me izdao? Nedostaje racionalnosti. Na pitanje o njihovoj ljubavnoj priči, on odgovara krajnje jasno:

– Ne vjerujem da je to bila neuzvraćena ljubav. Naša je ljubav bila vibrantna i očaravajuća dugi niz godina i svakako nije bila protraćena egzistencija. Zašto bi život trebao biti rasipan? Život se nastavlja, život traje.

Biografija:

Haris Džinović rođen je u Sarajevu 1951. godine, a odgojili su ga otac Muhamed Džinović, inženjer, i majka Hatija, ekonomistica. U djetinjstvu je volio provoditi vrijeme s bakom i djedom, a volio je i glazbu i sport. Bavio se raznim aktivnostima poput tenisa, atletike i skijanja, no nogomet je bio taj koji mu je zarobio srce od malih nogu. U drugom razredu osnovne škole majka mu je kupila harmoniku.

Iako je u obitelji imao glazbenike, sam je naučio svirati. Nakon završene srednje škole upisao se u glazbenu školu gdje je otkrio svoj talent za sviranje klavira. Počeo je nastupati u gimnazijskoj dvorani, zbog čega je zbog predanosti nogometu i klaviru zanemario učenje. Sa 16 godina je počeo zarađivati ​​nastupajući u Sarajevu i na Jahorini. Međutim, zbog prekomjernih izostanaka dva puta je izbačen iz škole, zbog čega je morao pohađati večernju nastavu kako bi uspješno diplomirao.

U intervjuu je iskazao svoju najveću strast prema nogometu. Međutim, priznaje da su postojali brojni igrači koji su nadmašili njegove vještine, što ga je navelo da na kraju odabere glazbenu karijeru. Haris, vješt i harmoniku i klavir, kasnije se odvažio svirati gitaru. U početku je osnovao rock bend, ali se on brzo raspao, što je Džinovića navelo da istraži druge žanrove koji su više odgovarali njegovom talentu.

Početkom sedamdesetih godina na Jahorini je stekao priznanje za svoje nastupe i glazbene sposobnosti. Godine 1975. objavio je svoj prvi singl s pjesmama koje je sam skladao “Domovino” i “Želim tebe” koje je otpjevao uz orkestar Bokija Miloševića.

Preporučujemo